Visste du att många välkända ansikten har studerat på Australiens universitet och college?

På många universitet och college som Blueberry samarbetar med har välkända personer studerat, men var har de egentligen pluggat och vad? Här listar vi några av alla kändisar som studerat på våra skolor i Australien. 

Sara Groen är skådespelerska och programledare i Australien som studerat på Bond University. Samtidigt som hon studerade på Bond University fick hon faktiskt sin första filmroll!

Hugh Jackman är en skådespelare, producent och sångare som du säkert känner till. Han är mest känd från X-men filmerna där han spelade Wolverine/Logan. Jackman studerade på Edith Cowan University i Perth som han tog examen från år 1994.

Källa: Flicker, whos dated who.

Dacre Montgomery studerade på Edith Cowan University i Australien och är mest känd för att ha spelat den välkända karaktären Billy i TV-serien Stranger Things. Montgomery tog sin Acting Degree på universitetet år 2015 och har gjort stor succé sedan dess!

Rebel Wilson är skådespelerska och komiker som blivit känd världen över från bland annat filmerna Pitch Perfect och Bridesmaids. Hon studerade på University of New South Wales (UNSW Sydney) där hon läste en Bachelor of Arts. 

Devon Terrell är också en välkänd alumn från Edith Cowan University där han studerade Drama Education. Terrell är mest känd för att ha porträtterat Barack Obama i filmatiseringen om hans liv i filmen Barry.

Josh Hale studerade på New York film Academy. Hale är född 1978 och är en producent och skådespelare som är mest känd för filmerna Digital Athletes: The Road to Seat League (2017), House of Inequity och Relived (2017).

Tim Robards, har du tittat på The Bachelor Australia? Då vet du antagligen vem Tim Robards är, han var nämligen årets bachelor år 2013 och blev därefter ett välkänt ansikte. Han studerade först på University of Wollongong där han studerade en Bachelor of Medicine Health. Han studerade även en Master’s på Macquarie University.

Sydney

Thea Astley var en ikonisk legend som studerade på University of Queensland under 1940-talet. Astley var en framgångsrik novellist och författare som var före sin tid då hon publicerade ett flertal publikationer när författarlandskapet präglades av mestadels manliga författare. 

Peter C. Doherty studerade på University of Queensland och fick år 1996 nobelpriset inom Physiology of Medicine. Han är än idag en stor förebild för universitetets studenter och bevisar att det är möjligt att få det mest ärofyllda priset man kan få för hårt arbete.  

Geoffrey Rush är en välkänd skådespelare som vunnit både en Emmy Award och en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen Shine. Han har bland annat medverkat i filmerna Pirates of the Carribean och The King’s Speech. Han studerade på University of Queensland där han studerade en Bachelor of Arts.

University of Queensland

Blev du också sugen på att studera i härliga Australien? Vi på Blueberry hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt kostnadsfritt!

Kontakta oss här om du vill ha mer information 

 

Amelia Brådenmark

Praktikant