Alltid drömt om att plugga i Australien men osäker på vilken stad/skola du ska välja? Här är 7 anledningar att välja University of Technology Sydney (UTS):

🇦🇺 University of Technology Sydney ligger vid den södra porten till Sydneys centrala affärsdistrikt, med gångavstånd till tågstationen och bekväma anslutningar till alla Sydneys stadsdelar. Det är alltså mycket lätt att utforska staden en ledig eftermiddag efter föreläsningar och seminarium! 

🇦🇺 Campus är ungefär som ett minisamhälle med flertal restauranger, caféer och affärer. UTS har till och med en egen barber shop! Dessa är öppna för allmänheten, men erbjuder ofta rabatt till studenter från UTS. Det finns något för dig vad du än är sugen på vare sig det är mexikanskt, japanskt, italienskt eller mellanöstern-inspirerat. För dig som vill dricka något, finns även barer på campus med både inne- och uteservering. 

🇦🇺 UTS är rankad topp 50 i världen inom Nursing, Art & Design, Library & Information Management och sport-relaterade ämnen. Blueberry kan i samarbete med universitetet erbjuda dig fristående kurser på 1-2 terminer, treårig kandidatexamen eller masters-examen på 1-2 år. Läs mer om dessa under fliken Utbildningar

🇦🇺 I Sydney kommer du alltid hitta något att göra! Förutom självklara val som Operahuset och Harbour Bridge, finns även “hidden gems” som Bronte Baths (en strand) och Cockatoo Island. Glöm inte att prova australiensisk mat som Vegemite, Pavlova eller kanske till och med känguru?  

🇦🇺 Sydney är rankad topp 10 bästa studentstäder i världen, och det är inte konstigt med tanke på det stora utbudet aktiviteter man kan göra som student här. Tillsammans med det varma klimatet, multikulturella befolkningen och den vackra naturen gör det staden till en svårslagen student-upplevelse. 

🇦🇺 UTS har över 130 klubbar, och du kan gå med i hur många du vill! Det finns klubbar inom allt från teater, badminton och meditation – till cheerleading, hip-hop och programmering. Det finns även specifika föreningar för internationella studenter, där du kan träffa människor från hela världen! Letar du boende kan du få råd från andra internationella studenter härifrån. 

🇦🇺 Är du orolig över hur ekonomin ska gå ihop? Oroa dig inte! Internationella studenter kan jobba upp till 20 timmar veckovis, vilket är betydligt mer än vad många andra länder tillåter på ett studentvisum. Som anställd har du samma rättigheter som australiensiska medborgare, vilket betyder att du har rätt till en minimilön på drygt 20.33 AUD (ungefär 128 SEK).     

Visste du att UTS erbjuder stipendium? Läs mer här. Har du frågor angående ansökningsprocessen eller universitetet finns vi här för dig, så tveka inte att kontakta oss!

 

Sally Lou

Marknadspraktikant