Månadens universitet är University of New South Wales i soliga Sydney, ett härligt universitet Down Under vid kända Bondi Beach.

Studera utomlands, Australien, UNSW Sydney, walk about

Australien och Sydney

Blueberry samarbetar med många universitet och college i Australien. Hur det kommer sig är egentligen ganska självklart, svenska ungdomar och unga vuxna har länge velat åka till Australien. Landet på andra sidan jorden som lockar med sol, sand, bad och äventyr. När jag först hörde om att resa till Australien fick jag min morbrors resa återberättad för mig, han reste med några vänner under 80-talet. Så viljan, drömmen och behovet att besöka och upptäcka Australien har länge legat högt på Svenskarnas lista!

 

UNSW Sydney

Vill du studera på ett av de bästa universiteten i Australien? Ett universitet som ingår i Group of Eight? Där de har Business och Engineering utbildningar som rankas i topp 10 i världen? Vill du till ett universitet som arbetsgivare gärna anställer ifrån? Om du känner att det skulle vara något som definitivt skulle platsa på ditt CV och göra dig så mycket mer eftertraktad på arbetsmarknaden. Då är UNSW i Sydney det perfekta universitetet för dig!

 

Studera utomlands, Australien, UNSW Sydney, view from plane

Jobba på södra halvklotet

Om du åker och studerar i Sydney har du möjlighet att extrajobba vid sidan av dina studier. Genom UNSW Sydney har du också möjlighet att studera en eller två terminer Study Abroad med Internship i din utbildning! Hur perfekt är inte det? Du får en perfekt chans att knyta kontakter i Sydney och testa på att arbeta inom de områden du studerar. Perfekt för att veta vad du vill göra när du blir klar med utbildningen!

 

Studentambassadör på sociala medier

Under 2019 har UNSW i Sydney ett helt fantastiskt erbjudande för dig som är internationell student och ska börja studera hos dem. Du kan nämligen ansöka om UNSW Ambassadörsstipendium för sociala medier! Om du blir tilldelad detta stipendium kan du få upp till 1000 AUD i rabatt på en termins kursavgift. Helt perfekt för dig som verkligen vill studera på UNSW! Du kan läsa mer om stipendiet här.

 

Studera utomlands, Australien, UNSW Sydney, Världens stad

Sydney är en stad som lockar människor från hela världen, inte bara Svenskar. Likt alla människor och de kulturer de för med sig från sina hemland har gjort så att Sydney har lite av allt. De har en global matkultur med inspiration och rätter från världens alla hörn. Du kommer garanterat kunna prova på ny mat och samtidigt hitta dina favoriter hos nya restauranger varje vecka.

Vet inte hur mycket man behöver nämna om annat än mat i Sydney för jag tror att de flesta har en ganska bra bild av hur Sydney Opera House ser ut, och har sin egen favorit bild därifrån. Likt Frihetsgudinnan, Eiffeltornet och Lutande tornet i Pisa är siluetten av Sydney Opera House välkänd bland många.

 

Studera utomlands, Australien, UNSW Sydney, bondi beach

Strand häng på beachen i Sydney

Sydney har många långa stränder och vågor i världsklass. En av de mest välkända stränderna i Sydney är Bondi Beach, som bara ligger 30 minuter från UNSW’s huvudcampus. Utöver det har du Coogee Beach, Gordons Bay och Wylie’s Baths på gång avstånd till UNSW. Sen finns det ju självklart typ 100 stränder till i Sydney, men det behöver ett eget inlägg.

 

Kul med kompisar från massa länder

University of New South Wales i Sydney har lagt stort fokus på sina internationella studenter och vill att de ska känna sig hemma i ett land långt hemifrån. Därför ha de satsat på sitt International Office och ser till att det finns bra hjälp att få för studenter som undrar över stora som små saker. De anordnar också utflykter för sina internationella studenter och ser till så att de får uppleva och utforska det äkta australiensiska livet. Tidigare har de haft utflykter till Royal National Park eller en long-weekend till Melbourne eller åkt på Whale Watching.

 

Nu har du fått en lista på det bästa med Sydney, nu är det bara att ge sig av och pricka av alla saker du vill göra!

Blueberry hjälper dig att komma iväg!

 

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator