Vill du studera på ett av USAs vackraste campus? Vi svarar på de vanligaste frågorna om San Diego State University!

Många svenskar lockas till den soliga staden San Diego i Kalifornien och att göra utbytestermin på San Diego State University (SDSU) är ett riktigt bra alternativ. Här studerar du på USAs kanske vackraste campus, får uppleva studentliv som inte lämnar någon besviken, njuta av fantastiskt väder, härliga stränder och mycket mer! Läs vidare för att få svar på några av de vanligaste frågorna vi får om just SDSU.

Är San Diego State University högt rankat?

palmer på campus i san diego

SDSU är välkänt för att erbjuda hög akademisk standard. Universitetet är rankat som nummer ett bland California State Universitys campus och ligger på plats 65 av de högst rankade universiteten i USA enligt U.S. News & World Report (2019) av America’s Best Colleges. Skolan är även topp 10 i hela USA för international business enligt US News & World Report.

Behöver man ha bil i San Diego?

Nej det behövs inte. Kollektivtrafiken är bra för att vara Kalifornien och du kan enkelt ta dig runt med spårvagn eller buss.

Kan man enkelt tillgodoräkna kurser från SDSU?

Ja, San Diego State University är ett väldigt bra val för dig som redan studerar på högskola eller universitet. SDSU har brett kursutbud och du kan välja bland över 80 ämnesområden och 3000 kurser. Oavsett om du vill studera teknik, ekonomi, engineering eller international relations finns bra alternativ för dig. Vi på Blueberry kan hjälpa dig se över vilka kurser som passar beroende på din nuvarande utbildning.

Kan jag söka till SDSU direkt efter gymnasiet?

Ja, du behöver inte ha studerat på högskola för att bli antagen till SDSU. Du ansöker till universitetet med dina gymnasiebetyg.

Vad tycker tidigare studenter om SDSU?

Blueberrystudenter är mycket nöjda med sitt studieval, de gillar särskilt studentlivet, klimatet, möjligheten att uppleva Kalifornien under studierna, samt att lärarna är engagerade:

Undervisningen fungerar väldigt bra. Jag har verkligen jättebra lärare i alla mina ämnen som verkligen bryr sig om studenterna. Språket har inte varit något stort problem för min del hittills i alla fall. – Mathilda D

San Diego är en jätterolig studieort. Vi åkte hit som ett sällskap på sju personer, det har fungerat bra men jag kan rekommendera att man åker hit själv om man vill lära känna mycket nytt folk och få mer av en collegeupplevelse. – Gustav M

San Diego är en underbar stad och valet är det bäst jag gjort. Skulle vilja rekommendera ALLA att åka dit. Perfekt studentstad samtidigt som man kan leva ”The American life” plus resa runt i hela USA. Vi besökte nästan hela västkusten plus en tripp till Hawaii under Springbreak. Med andra ord kunde man trycka in otroligt mycket resor under sin termin i USA! (Hade jag haft ännu mer sparat sen innan, hade jag rest ÄNNU mer). – Tove F

Enormt rolig period av mina studier, jättefint och bra campus plus massor av aktiviteter i hela staden och närområden. – Jonas E

Vill du veta mer om SDSU eller påbörja en ansökan? Läs mer om San Diego State University här, kontakta oss med dina frågor eller för att boka in kostnadsfri rådgivning!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig