Tidigare Blueberrystudenten Ida Kvist läste Graphic Design på Istituto Europeo Di Design 2014-2017. Hon trivdes bra i Italien, minst sagt och är nu bosatt i Florens. Fredagen den 6e mars kan du besöka Blueberrys portfolioevent och höra mer kring studier på IED och få tips från Ida, som kommer vara med oss via direktlänk från Florens, kring hur man skapar en framgångsrik portfolio! Dessutom får du träffa en representant från IED som berättar mer kring livet på skolan och hur det fungerar att studera design i Italien.

Hej Ida! Berätta gärna vad läste du för utbildning på IED? Och vilka dina favoritkurser var?

Hej! Jag läste den treåriga utbildningen i grafisk design på IED i Milano. Mina favoritkurser var editorial design, foto i studio, interaction design (främst då vi fick lära oss bygga och animera i 3D) och video animation. Det som är bra med IED är att programmen inte enbart består av praktiska kurser men även teoretiska. Vi hade bland annat kurser som designhistoria, filmhistoria, semiotik och massmedia.

Ida Kvist
Foto: Bruna Pellegrino

Kul! Vad var det bästa med att plugga i Milano?

Det bästa med att studera i Milano är att man befinner sig mitt i en stad med lång historia men som även ständigt är i utveckling, framförallt inom dom kreativa områdena. Detta gällande bland annat grafiska typsnitt, bildesign, mode och möbler. Sen är det ju fantastiskt att bo i en stad som erbjuder mycket. Det organiseras många event, som bland annat den årliga Salone del mobile (möbel och designmässan) och Fuorisalone (öppna showrooms och event runt om i staden).

Vilket var ditt första jobb efter examen?

Jag blev erbjuden en praktik som User Interface designer (UI designer) hos Accenture i Milano. Accenture är ett stort konsulting företag som finns runt om i världen.

Vad arbetar du med idag?

Idag jobbar jag heltid som grafisk designer hos Istituto Lorenzo de’ Medici i Florens. Jag trivs riktigt bra och jobbar främst med att utforma institutets material, för tryck men även digitalt.

Låter spännande! Vi ser fram emot att höra mer kring dina upplevelser den 6 mars!

 

Missa inte vårt portfolioevent fredagen den 6e mars, då du får träffa en representant från IED som berättar mer om skolan, samt höra mer från Ida om studierna på IED och få tips kring hur du skapar en attraktiv portfolio!

 

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager