Santa Barbara – mitt första stora äventyr!

Ända sedan jag var liten har jag velat åka till Kalifornien. Jag kan fortfarande inte sätta fingret på exakt vad det var som gjorde att jag ville åka, bara att jag ville hit. Två år efter gymnasiet var det äntligen dags – jag sa ett tårfyllt hej då till min kära familj och gav mig iväg på mitt första stora äventyr. Den surrealistiska känslan över att vara iväg höll i sig länge och det var först en månad senare som jag verkligen förstod att jag är här.

Vädret är fantastiskt

Santa Barbara är en liten, jättevacker stad som ligger ca 1,5 timmes bilresa norr om Los Angeles. Det bor runt 100 000 människor här och med cykel tar du dig smidigt nästan vart du vill, oavsett om det är till skolan, downtown eller stranden. Vädret är fantastiskt med strålande sol 90% av tiden, jag tror att det regnat tre gånger under de 4 månader jag varit här.

På helgerna finns det många små butiker och restauranger att besöka. Dessutom är LA bara en tåg- eller bussresa bort vilket är fantastiskt. Santa Barbara är verkligen en småstad och för mig som älskar storstäder med allt vad det innebär behöver jag en dos av LA då och då. Dock kan man utan tvekan få sin beskärda del av äventyr här i Santa Barbara också, det finns både student/partyområdet Isla Vista en bussresa bort och ett gäng klubbar i downtown, plus bergen att vandra i och en massa annat.

Lärarna är riktigt bra

Santa Barbara City College är en riktigt bra skola med förmodligen världens bästa utsikt!!! Man tröttnar aldrig på att se Stilla Havet så fort man är på väg någonstans. Lärarna är riktigt bra och har höga krav. Det är annorlunda mot den svenska skolan, du kommer behöva lägga ner rätt mycket tid på att plugga. De höga kraven gör dock att man lär sig mycket och hela tiden utvecklas, vilket är positivt.

Skönt med hjälp från Blueberry World Wide

Jag har aldrig ångrat att jag tog hjälp av Blueberry World Wide. Från första stund har jag fått jättebra hjälp och assistans – inga frågor var för små och jag har hela tiden känt att jag blivit hjälpt på bästa sätt. Att ha ett företag som hjälper till med ansökan var skönt. Hela processen blev lättare och att veta att man hela tiden har någon man kan maila eller ringa var väldigt skönt.

Läskigt, men det bästa som jag har gjort

Att åka iväg till Kalifornien är det bästa jag gjort i hela mitt liv, men, det är också det läskigaste. Att åka till andra sidan jorden helt själv, utan att känna någon och leva i en ny kultur, nytt språk, nytt samhälle – det är verkligen ett äventyr.

Jag rekommenderar alla som funderar på att åka att ta steget! Du kommer vara med om saker du aldrig kunnat föreställa dig, ha otroligt kul, träffa nya människor och få en massa nya idéer. Det är en underbar upplevelse och jag kommer alltid vara tacksam och glad över att jag vågade.

/Paulina Tellebo

Läs mer om Santa Barbara City College

Paulina Tellebo