Dags för semester!

Alla final exams, inlämningar och presentationer är nu över, och det är dags för semester innan hemresan den 10 januari. Det är väldigt blandade känslor då det innebär att det inte är lång tid kvar här i Hawai’i, samtidigt som vi är lediga och kan ha semester i en månad!

Det märks verkligen att det är slut på terminen och (tråkigt nog) att äventyret snart är över. I helgen firade många internationella studenter att tentorna var över och sa hejdå inför sina hemresor. Två av mina kära roomisar åker även de hem till Tyskland samt Norge i veckan, så vi hade en sista middag och utgång tillsammans i fredags. Så tråkigt att säga hejdå till vänner som du har bott tillsammans med såpass länge! En av mina roomies, Lena, hade en filmkurs på HPU där hennes sista presentation var att göra en film från våra äventyr i Hawai’i – och den sammanfattar tiden här väldigt bra! 

Kika på videon här:

Riktigt kul att ha en film att kunna se tillbaka på och påminnas om vad mycket kul vi har hunnit med under terminen! För mig och tre av mina andra roomies är resan inte riktigt över än däremot – tidigt imorgon bär det av till Big Island där vi stannar fram tills 20 december (ni får en uppdatering om hur det var när vi är tillbaka på Oahu igen (fram tills dess kan ni följa resan på instagram @emmalouiseahlstedt)!

Sedan sist har vi som vanligt varit på en del hiker, surfat samt hängt på stranden. Bilderna nedan är från hiken “crouching lion” i fredags, – en lätt, kort hike med en väldigt fin vy! Tyvärr var inte vädret på topp men ett hett tips är att skriva upp den här hiken på ”att göra-listan” om ni tar er till Hawai’i.

Fin vy från hiken

Under veckan besökte vi även Byodo-in tempel som låg väldigt fint bland bergen. Mysig liten eftermiddagstur efter skolan! 

Byodo-in tempel

Och till sist en bild från en solnedgångssurf i Waikiki!

Ha det fint tills nästa gång!

 

Emma Ahlstedt

Blueberryambassadör