Queensland University of Technology (QUT) ligger i Brisbane och är ett av de mest moderna universiteten i Australien. Universitetet är välkänt nationellt och internationellt både för sin höga utbildningsnivå och för sitt starka fokus på att förbereda studenterna för arbetslivets verkligheter. Queensland University of Technology har blivit rankat som det främsta universitetet i Australien under 50 år.

Studera centralt i sköna Brisbane

QUT ligger i Brisbane, här får du uppleva storstadspulsen samtidigt som atmosfären är avslappnad och du har nära till ett stort utbud av kaféer och restauranger.
Föredrar du att leva mer aktivt och vara ute i naturen så har du inte långt ifrån de vackra stränderna och de gröna oaserna. Brisbane har en charm över sig, man blir trollbunden av staden och här finns prisvärda studentboenden, det är en multikulturell stad och det är nära till både Sunshine Coast och Gold Coast!

Ett stort urval av kurser och program

Utanför Queensland University of Technology

På QUT kan du läsa program på både Bachelor- och Masternivå inom områden som Business, Communication, Engineering och Information Technology. QUT är även rankat som nummer 17 i världen inom kommunikation och media (QS World University Ranking by Subject 2020). Är du intresserad av att studera media, kommunikation eller marknadsföring är därmed QUT ett utmärkt val. Universitetet erbjuder dessutom ett brett utbud av kurser närmare sagt 600 + kurser där de kombinerar banbrytande teorier med intensivt praktiskt lärande.

Praktiskt lärande

praktiskt lärande på QUT

På QUT gör de vad de kan för att du ska få praktisk erfarenhet inom området du studerar. Universitetet har nära anknytning till arbetslivet och du kommer redan från start få jobba praktiskt med olika case, delta i workshops och ha tillgång till skolans laboratorium samt få möjlighet till praktik under utbildningen för att underlätta för dig sen när du ska ut i arbetslivet.

Du kommer att erfara kunskap och färdigheter som kommer att hålla dig varm i skorna när du kommer ut på arbetsmarknaden inom din valda karriär.

Campus

Students laughing at QUT campus

Queensland University of Technology har två campus, Kelvin Grove och Garden Point. Kelvin Grove ligger centralt och erbjuder kurser dels utav det kreativa slaget samt inom hälsa och sjukvård. Mitt i Brisbanes Central District ligger Garden Point. Campuset ligger nära den botaniska trädgården och den vackra floden som går igenom staden. Garden point erbjuder kurser inom bland annat Business, Engineering och Law. Det är enkelt att ta sig mellan de två campusen med hjälp av gratis buss eller färja.

Studentlivet

Campus livet på Queensland University of Technology är fantastiskt både i och utanför klassrummet. Det är hög nivå på föreläsningarna och atmosfären är vänlig och välkomnande. Det är dock inte detta som kommer att utmärka din tid på QUT, utan det är människorna du kommer att möta som kommer att göra din tid på QUT minnesvärd. QUT lägger krut i att organisera olika sociala event och tillställningar föra studenterna samman. Utöver det så har universitetet över 150 studentklubbar som du kan gå med i, allt ifrån sport och politik till matlagning, spel och kultur.

Sol och bad

solnedgång, australien, stanna kvar, arbeta, plugga

Som student på QUT har du inte långt från Shorncliffe och Redcliffe beach där du kan svalka dig, vilket lär behövas! Med över 200 dagar solsken om året finns det gott om tid att njuta av Queenslands strandliv vid sidan om studierna! Reser du söder om Brisbane så kommer du till omtalade Gold Coast. Här finns långa magiska stränder där du kan passa på att surfa eller bara njuta i solen. Du har även nära till Sunshine Coast där du kan uppleva allt från strandliv till att klättra i berg. Du kan nå båda orterna med lokaltåg och som student får du mycket förmånliga priser i kollektivtrafiken.

Vill du veta mer om QUT? Eller påbörja en ansökan till Queensland University of Technology? Blueberry hjälper dig hela vägen!

 

 

Carmen Wiech

Marknadspraktikant