Alla som är eller har varit student och studerat på högskola eller universitet vet att det är några saker som är extremt viktiga. Sakerna som gör livet som student bättre på alla sätt och vis, som billig öl efter tentan, att studera i biblioteket med en kopp rykande kaffe, att hitta det där lediga grupprummet när man behöver det, bra studentrabatter och kanske möjlighet att kunna ha ett flexibelt jobb.

Hög levnadsstandard till förmånlig kostnad

studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,Leicester är en studentstad belägen i mitten av England där studenter från De Montfort University myllrar överallt. Enligt undersökningen The Good Growth for Cities in England 2018 av PWC ligger Leicester i topp 10 bland de högst rankade städerna i England när det kommer till levnadsstandard. Denna undersökning har kollat på sysselsättning, hälsa, inkomst och färdigheter som de viktigaste faktorerna, sedan har även bostadspriser, pendlingstider, miljöfaktorer, inkomstöverskott och antalet nystartade företag räknats in. Leicester är med detta en perfekt stad att bi i som student, sett ur flera perspektiv.

Studentliv

studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Ja visst, Leicester är en bra stad att bo i som student men hur är den att leva i? Vi vet alla som har studerat eller som fortfarande studerar att det är otroligt viktigt att göra saker på fritiden. Studierna tar redan så stor plats i vårt liv som student eftersom man sällan kan släppa att man ha en inlämning nästa vecka och måste läsa 50 sidor om dagen för att hinna med seminarieuppgiften. Att då ha platser att slappna av och ladda batterierna är jätteviktigt!

Precis sådana ställen, platser, upplevelser och möjligheter har Leicester! Via Visit Leicester kan du se kommande evenemang och händelser och boka in det i kalender. Bland annat har du Leicester Comedy Festival eller The Caribbean Carnival eller en av de största Diwali – the Festival of Light firandena utanför Indien.

Campusboende

studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,För att du som student ska kunna fokusera på studierna och kunna prestera på topp behöver vissa saker vara klara, som du inte behöver oroa dig över. En av dessa faktorer som har en extremt stor påverkan på ditt liv är just boendet, för hur ska du kunna fokusera på att plugga när du inte vet var du ska bo eller ännu värre undra över var du ska sova i natt. De Montfort University, som ligger i Leicester, har lagt stort fokus på att deras studenter ska kunna känna sig som hemma. DMU äger tre olika studentboenden runt campus och samarbetar med 10 andra företag som erbjuder boende till studenter. Boendesituationen är alltså lätt att trygga!

Studentförening

studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,För att det ska bli kul mellan alla föreläsningar och seminarium behöver du ha något att göra för att spendera din tid. Visst, klasskamrater i all ära men ibland klickar man inte och andra gånger vill man bara vidga sin umgängeskrets. Jag tror att vi alla vet hur enkelt det är att ”nöja sig” med att bara umgås med några personer även om vi inte har något emot att lära känna andra också. Se din termin eller dina år utomlands som en chans att lära känna massa nya människor, för det är det verkligen. För många kommer du vara ”that Swedish guy” eller ”that girl from Sweden” och det är ett utomordentligt sätt att lära känna nya människor! Utnyttja Svensken i dig till max!

För att lära känna ännu fler studenter och vänner för livet är studentföreningar guld värt! På De Montfort University heter studentorganisationen DSU! Här blir du automatiskt medlem om du är student på DMU och då kan du ta del av alla evenemang och aktiviteter, få stöd och hjälp om du behöver och ta del av DSU för att göra din studie tid på DMU ännu bättre.

Studentpub

studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Runt om i Leicester finns det många alternativ av pubar, barer och klubbar där man kan spendera tidiga kvällar och sena nätter tillsammans med kompisarna. Vid DMU Campus Center ligger det nyöppnade kaféet/baren Milly Lane’s. Här kan du köpa nylagad mat mellan föreläsningarna eller en macka och ta med ut i solen. Milly Lane’s erbjuder även kaffe, smoothies och självklart engelskt te! Utöver det har de även tillstånd att sälja alkohol och visar självklart när hemmalaget Leicester City F.C. spelar på storbildsskärmar. Vad blir mer studentigt än ett ställe där du på dagen kan äta lunch och studera lite och på kvällen ta en billig öl och titta på fotboll?

Examen & en ljus framtid

studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Det absolut viktigaste med att studera är att bli klar! Oavsett om det är med den nuvarande uppgiften, kommande kursen eller hela utbildningen, det viktigaste är att bli klar! När du sen är klar kan du ta ut din examen och fira det med skumpa och ståhej. Men för att komma dit krävs det att det finns duktiga lärare längs vägen som kan förklara allt det där som är svårt eller som behöver förklaras några extra gånger, då är De Montfort University helt rätt ställe! Under 2017 blev nämligen DMU belönade med Gold Status i Storbritanniens nya Teaching Excellence Framework.

Självklart behöver man också ha en utbildning som man brinner för och som man får ut något av. På DMU är Fashion ett ämne som universitetet har satsat på under många år, vilket gör att de i dagsläget är kända över hela världen just för utbildningarna inom olika delar av mode. Om just Fashion intresserar dig så har DMU utbildningar inom ex. Contour Fashion, Footwear Design och Fashion Buying with Merchandising. Utöver mode är DMU även kända för sina program inom Business, International Relations, Psychology, Technology och Visual and Performing Arts och universitetet har över 400 program på kandidatnivå, vilket gör att det säkerligen finns något som passar just dig. Ytterligare en positiv aspekt med att ha studerat på DMU är att hela 96 % av nyexaminerade DMU-studenter får jobb!

Det är som sagt mycket kring att studera och när det kommer till att studera utomlands så känns ofta världen utomlands ännu lite läskigare än den annars brukar göra. Det är därför vi på Blueberry finns här!

Blueberry hjälper dig med hela din ansökan och kan svara på alla möjliga frågor längs vägen! Här kan du läsa mer om De Montfort University! 

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator