Storstadsliv i ett fantastiskt klimat

Vill du studera i en storstad i the Sunshine State? Då vill vi tipsa om Queensland University of Technology (QUT) som är beläget i centrala Brisbane. Det är stad med stort utbud av aktiviteter, men med en småstadskänsla där det är lätt att känna sig hemma. QUT har ett stort utbud av kurser och program så vi kan hjälpa dig att hitta vad som passar just dig.

Studera i centrala Brisbane

Brisbane är Australiens tredje största och huvudstad i delstaten Queensland. Här får du uppleva storstadspulsen samtidigt som det är en väldigt trevlig och avslappnad stad där man har nära till det mesta. Brisbane har ett bra utbud av barer och restauranger, men om du föredrar att leva ett mer aktivt liv så finns härliga promenadstråk längs floden, och varför inte testa att klättra vid Kangaroo Point som ligger på andra sidan floden från QUT Garden Point Campus.

Välj bland ett stort urval av kurser och program

QUT har ett stor och brett utbud av kurser och du kan välja allt från Business till Science. Bland svenska studenter är QUT’s utbildningar inom Engineering väldigt populära. Du kan studera ett helt program eller Study Abroad i en eller två terminer, antingen som utbytetsstudent för din utbildning här i Sverige eller läsa fristående kurser.

Ett av de främst rankade universiteten i Australien

QUT är med i flera olika rankings och är bland annat rankat högt i Time Higher Education Ranking för Universitet under 50 år. Bland QUTs lärare finns många som har mottagit Australian Awards for University Teaching, och deras School of Business är den första i Australien som har mottagit den prestigefyllda ’triple crown’.

Upptäck Queensland

I Brisbane har du nära till både välkända Gold Coast och Sunshine Coast där du kan uppleva allt från strandliv till att klättra i berg. Du kan nå båda orterna med lokaltåg och som student får du mycket förmånliga priser i kollektivtrafiken. I närheten av Brisbane finns även vackra Stradbroke Island om man vill åka på en härlig campingtur. Brisbane har även bra flygförbindelser om man vill besöka världsberömda platser som Great Barrier Reef och Whitsunday Island.

Studera på centralt belägna campus

QUT har två campus, Garden Point och Kelvin Grove. Garden Point ligger vackert vid floden och den botaniska trädgården mitt i Brisbanes Central Business District, perfekt för kurser som Business, Engineering och Law. Kelvin Grove ligger också centralt och erbjuder mer kreativa kurser samt lärare och hälsa/sjukvård. Man kan enkelt ta sig mellan campusen med hjälp av en gratis buss.

Upplev världen största interaktiva display

På Garden Point campus finns QUT’s Science and Engineering centre och här hittar du världen största digitala och interaktiva display, The Cube. Den sträcker sig över 48 touch displayer och är två våningar hög och här kan man uppleva och utforska olika utställningar. Perfekt när man behöver en paus från pluggandet!

Bo i The Sunshine State

Queensland brukar kallas för ’The Sunshine State’ och som du kanske kan gissa på namnet så erbjuder Brisbane vackert och behagligt väder året runt. Det kan man utnyttja genom att ta sig till någon av de vackra stränderna i närheten av Brisbane. Man får inte heller missa South Bank där man kan besöka en strand som ligger mitt i centrala Brisbane!

Låter QUT som helt rätt val för dig? Läs mer om QUT och deras kursutbud eller kontakt oss så berättar vi gärna mer!

 

Karin Setterbrant

Area Manager