Studera i Brisbane i Australien på blueberry.nu

Studera i Brisbane

Studera utomlands i Brisbane

Brisbane är huvudstad i ”The Sunshine State” Queensland i Australien. Många av våra studenter förälskar sig i denna soliga, mysiga och avslappnade storstadsmetropol. Trots att Brisbane med 2 miljoner invånare är Australiens tredje största stad har staden bevarat en charmig och personlig känsla. Utbudet av restauranger, barer, museum och underhållning är väldigt stort.

Brisbane River slingrar sig vackert genom staden bredvid skyskrapor och parker. I kultur- och underhållningskvarteren South Bank Parklands finns det till och med en sandstrand (Streets Beach) mitt i stan precis vid floden där du kan svalka dig. Dessutom ligger flera av Blueberrys college och universitet i eller nära det här området.

Vill du istället ha de långa, berömda sandstränderna som Australien är berömt för så har Brisbane det perfekta utgångsläget för dina utflykter. Söder om Brisbane ligger en annan av våra studieorter Gold Coast med bland annat Surfers Paradise som kanske bäst beskrivs som ett ”mini-Miami”.

Norr om Brisbane hittar du det populära turistmålet Sunshine Coast som även det är en av Blueberrys studieorter. Här hittar du världens största sandö, nämligen hisnande vackra Fraser Island som bäst utforskas med fyrhjulsdriven Jeep. Vi vill också tipsa om Noosa som med sina stränder och sin nationalpark är en av Australiens mysigaste strandorter.

College & Universitet

Studera i Brisbane - Blueberrys utbud av skolor