Om du vill studera på ett av Australiens fem största universitet – ta chansen att studera på University of Technology Sydney (UTS)

På UTS studerar du tillsammans med 44 000 andra studenter vilket innebär att du har mängder av inspirerande människor att lära känna! Dessa studenter kommer från 120 olika länder, UTS vill nämligen återspegla mångfalden som den multikulturella staden Sydney har. Universitetet är dessutom mycket nytänkande och innovativt vilket är perfekt för dig som vill ha en utbildning som sticker ut på CV:et.

Unikt stadsläge

Campuset ligger i hjärtat av Sydneys kreativa och digitala distrikt och bredvid Sydneys centrala affärsdistrikt. Om du vill ha en kort promenadsträcka till bland annat Sydney Opera hus och Sydney Harbor bridge så är det här universitetet för dig. Centralstationen ligger till och med endast 5 minuter från campus. Det finns hur många restauranger och trevliga fik som helst att välja mellan och oändligt med alternativ för shopping. Det är även passande för dig som vill arbeta på sidan av studierna då utbudet av företag är stort.

Vad händer i Sydney?

Saker att göra i Sydney är oändligt många! Här kommer några utvalda saker att skriva upp på din bucketlist under dina studier på UTS:

  • Ta en färja från hamnen: Du kommer att ha promenadavstånd till hamnen där du kan ta färjan till andra delar av Sydney. Ett måste är “The Manly ferry” som går till Manly beach. Ett paradisställe för en surfdag!
  • Ta en kustpromenad: För att lugna nerverna inför en tenta eller för att samla inspiration för rapporten som måste skrivas, är en promenad från Manly till Spit perfekt. Det är en 9-18 km lång sträcka som tar dig från sandiga vikar till vackra utsiktspunkter i Sydney Harbour, upp och ner steniga trappor och till minst fyra hemliga stränder.
  • Klättra Sydney harbour bridge: En chans att klättra upp för denna världsberömda bro.
  • Simma i Bondis vackra isbergspool. Den 50 meter långa saltvattenpoolen är en populär plats för solbadare.

Ett bättre sätt att lära sig på

UTS är kända för deras innovativa inlärnings- och undervisningsmetoder, som integrerar det bästa av upplevelser online och face-to-face. Deras utbildningar är även populära för att de är mer praktiskt inriktade vilket brukar uppskattas av studenter som är trötta av att ständigt sitta med näsan i skolboken. Framförallt så resulterar det i att du kan utvecklas och anpassa dig till utmaningar och möjligheter inte bara för idag utan i framtiden. UTS erbjuder ett stort antal kurser och erbjuder över 130 olika kandidatprogram att välja mellan, så har finns något för alla smaker! UTS har även starka kopplingar till industrin vilket är till studenternas fördel i yrkeslivet.

Mindre klasser. Större support.

Som internationell student kan det vara mycket att ta in när man börjar studera i ett annat land och med ett utbildningssystem man kanske inte är van vid sedan tidigare. UTS har ansträngt sig för att se till att alla internationella studenter trivs hos dem och får den hjälp de behöver genom att just se till att du får det stöd du behöver. De har nämligen utformat supporttjänster som är skräddarsydda för att tillgodose varje students behov. Alla supporttjänster är fritt tillgängliga för alla UTS-studenter, vilket inkluderar deras inlärningsprogram, enskild handledning, studieverkstad och heltidsdedikerade studieframgångsrådgivare. Dessutom hålls alla lektioner i  små klasser med högst 20 studenter, vilket ger dig en mer personlig inlärningsupplevelse.

Boende

Det finns hela 5 stycken studentboenden som skolan erbjuder och om du bor på ett av de så har du max 15 minuter till campus. Ofta har lägenheterna gemensamma ytor såsom kök och vardagsrum vilket ger dig det bästa av båda världar genom att ha egen tid på ditt rum men samtidigt kunna ha sällskap i teve-tittandet eller matlagningen. Vissa boenden har till och med tillgång till pool och bio-rum, ett boende har även en festvåning.

En kuriosa gällande boendena är att samtliga av studentboendena har namngetts med aboriginska ord, för att respektera ursprungsbefolkningen som är ägare till marken där de är byggda. Man kan även hyra lägenhet runtom i Sydney om man hellre ordnar det på egen hand, då finns det flera sidor man kan vända sig till. Det brukar även vara populärt att gå ihop med några vänner och hyra ihop!

 

Låter UTS lockande? Har du fått mersmak för Sydney och UTS? Läs mer om UTS här!

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss!

Saga Kjell

Key Account Manager