Blueberry besöker ofta college och universitet runt om i världen och här berättar vi om ett guldkorn i Australien!

Jennifer arbetar som  Senior Area Manager och hon har besökt University of Queensland som är ett populärt val bland studenter när det kommer till utlandsstudier i Australien. Nedan har Jennifer listat några av anledningarna varför UQ och Queensland bör vara ditt nästa resmål och studieort! 

Topp 8 i Australien

University of Queensland, Brisbane, Queensland, Australien, ansök via blueberry.nu

Det har nog inte undgått någon att University of Queensland är ett av de högst rankade universiteten i Australien, de ingår i prestigefyllda Group of Eight (Australiens motsvarighet till Ivy League i USA) och UQ toppar många av rankinglistorna världen över. Detta är ett universitet i världsklass och det ser vi på deras höga kvalitet på utbildningar, forskning och deras fantastiska lärare. Att studera på University of Queensland kommer definitivt att boosta ditt CV!

Vad väljer du ur University of Queenslands enorma kursutbud?

University of Queensland, Brisbane, Queensland, Australien, ansök via blueberry.nu

 

Är du intresserad av business? Gillar du matematik? Längtar du efter att vara kreativ, eller vill du arbeta med djur? UQ har ungefär 4000 kurser att välja mellan, vi är ganska säkra på att du kommer att hitta något som faller dig i smaken! En bonus är att många av kurserna även inkluderar Field Trips till området runt omkring Queensland.

University of Queenslands levande campus

Plugga i Australien på University of Queensland på blueberry.nu

 

UQ har en levande känsla på sina tre campus, där över 12 000 internationella studenter studerar. Huvudcampus är St Lucia och där finns allt du kan tänka dig, träningsanläggningar, vackra grönområden, mat och café och allt som hör till ett stort campus. På Herston campus håller forskare och studenter inom klinisk hälsa till, medan studenterna på Gatton campus ägnar sig åt jordbruk, djur och veterinärsstudier.

Studera i Queenslands soliga huvudstad – Brissie

strand i queensland - blueberry studera utomlands

Brisbane (Brissie som Australiensare ibland kallar det) – huvudstaden i Queensland med 300 dagar av solsken per år! Brisbane är känt för att vara en säker och prisvänlig stad att bo i, det är lätt att ta sig runt och det är en stad som ofta beskrivs som trevlig, multikulturell och solig. Det finns mycket olika alternativ för studentbostäder med, så om du inte vill bo just på universitetets egna campusboende så kan du enkelt hitta andra typer av studentboende i Brisbane.

UQ Student Support finns alltid där för internationella studenter

University of Queensland, Brisbane, Queensland, Australien, ansök via blueberry.nu

Oavsett vad du kan tänkas behöva hjälp med så finns det någon att vända sig till! Att flytta utomlands och till andra sidan jorden kan kännas som en ganska stor grej, vilket det är med! I början är det lätt att det kan kännas överväldigande och att man kanske behöver en hjälpande hand från någon som har koll på läget. Det finns olika typer av service när det kommer till detta, allt ifrån ett team som kan möta dig på flygplatsen, till att hjälpa dig med engelskan, studieteknik och att hjälpa dig med rådgivning för din framtida karriär. De finns där för dig!

Group of Eight med strålande lärare på UQ

University of Queensland, Brisbane, Queensland, Australien, ansök via blueberry.nu

Det är värt att nämna igen, University of Queensland har riktigt duktiga lärare och professorer. De har fått fler priser än något annat universitet i Australien för sin undervisning och lärare (114 priser sedan 1997) och studenterna själva nämner ofta att de är otroligt nöjda med nivån lärarna håller i undervisningen, det är ett bra betyg!

Studentklubbar och aktiviteter på University of Queensland

 

University of Queensland, Brisbane, Queensland, Australien, ansök via blueberry.nu

UQ har massor av studentklubbar som du kan involvera dig i utifrån vad du har för intressen, och där du kan träffa andra med samma intressen som du! Det finns klubbar som UQ Chemistry Club, Pokémon Fan Club of UQ, UQ Drawing Club, UQ Dance, och massor därtill!

Känner du för att börja studera på University of Queensland till våren? Påbörja din ansökan idag! Känner du dig lite osäker? Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt hitta din framtida utbildning!

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager