Studera på Santa Monica College!

Blueberry, 29 apr, 2013

Maria Briland har arbetat hos oss på Blueberry World Wide i snart ett års tid. Hösten 2010 åkte hon till drömmarnas stad Los Angeles och studerade två terminer på Santa Monica College (SMC). Terminerna på SMC blev ett minne för livet!


1. Varför SMC?

För att det ligger i Los Angeles med mer än 300 soldagar per år.

2. Vad studerade du?

Fristående kurser under 2 terminer, mest kurser inom business men också grafisk design, journalistik, reklam och retorik.

3. Bästa minnet?

Svårt att välja bara ett så jag säger hela vistelsen med soliga dagar, nya vänner och minnesvärda äventyr.

4. Personligt tips i LA..

Finns många men en favorit är The Grove med Farmer’s market (shopping och bra mat på samma ställe), samt de food trucks som finns runtom SMC. Både prisvärt och gott. Söndagsmarknaden på Fairfax/Melrose är också ett måste! Här hittar du unika saker som ingen annan har.

Universal Studios är också ett måste!

Universal Studios LA

5. Första veckan, orientation och prov.

Första dagen går man på ett informationsseminarium och ett par dagar senare skriver man test i engelska och matematik. Allt är obligatoriskt och nödvändigt då man får svar på alla sina frågor samt praktisk information som rör ens studier och nya liv i Los Angeles.

6. Hur hittade du boende?

Genom att åka runt i de olika områdena, knacka dörr på de olika lägenhetsbyggnaderna och be att få en rundvisning av lägenheter. Jag hittade boende dag 3 så det går väldigt snabbt och man får ofta flytta in dagen efter.

Matpaus i lägenhetsletandet.

7. Campuset?

SMC har ett main campus med bibliotek, book store, restauranger & caféer. Det finns även några mindre campus där vissa kurser hålls. Hit åker man med kostnadsfria shuttles (bussar) som går mellan de olika campusbyggnaderna.

8. Resetips.

Att hyra bil är det bästa sättet att uppleva både Los Angeles och Kalifornien på. Åk Highway 1 till San Francisco, ta tåget längs kusten ner till San Diego.  Om du är i närheten av Santa Barbara så kan den danska lilla orten Solvang vara värt ett besök. Här finns inte bara den lilla sjöjungfrun utan också dansk mat, kultur och arkitektur.

9. Jobb utanför skolan?

Tyvärr får man inte jobba off-campus på studentvisum i USA.

10. En vanlig dag…

En vanlig dag går man i skolan och studerar inför läxor, prov, projekt, etc. Det finns även mycket tid utöver skolan och studierna. Man spenderar nästan hela dagarna utomhus, t ex lata dagar vid poolen, BBQ’s, hiking, etc.

Maria tog examen  från Högskolan i Dalarna våren 2012 och arbetar nu, bland annat, med att hjälpa andra som drömmer om att studera på Santa Monica College. Nyfiken? Maila då gärna maria@blueberry.nu på Blueberry World Wide.

Maria på Santa Monica beach i LA.
Blueberry