Newcastle framröstat som Storbritanniens bästa studentstad.


I morse snubblade jag över en artikel på nätet som rapporterar resultatet från en undersökning där de försökt kora den bästa studentstaden i England. Bakom undersökningen står accommodationforstudents.com, ett företag som hjälper studenter i Storbritannien att hitta boende i olika städer.

De har frågat över 46 000 studenter och bett dem ranka olika städer baserat på flera olika kriterier: butiker, lokaltrafiken/transport, nattlivet, själva staden (t ex hur säkert är det och antal studenter i staden) och utbudet av anläggningar i staden (när det kommer till gym, bibliotek, parker och så vidare).

Newcastles övergripande resultat i alla olika delar var 64% vilket gjorde dem till ensamma vinnare.

Tio olika städer hamnade på andra plats med 62% var: Sheffield, Manchester, Glasgow, Liverpool, Edinburgh, Exeter, Brighton, Leamington Spa, Dundee and Aberdeen.

Typiska studentstäder som Oxford (60%) och Cambridge (56%) kom förvånansvärt nog längre ned på listan.

VD:n för accommodationsforstudents.com sa angående undersökningen: ”Resultatet visar den växande populariteten kring Newcastle-upon-Tyne som ett populärt val för studenter, inte bara på grund av de akademiska grunderna utan för att det är en härlig stad att vara student i.”

Jag som har varit i Newcastle ett par gånger är inte alls förvånad över resultatet i undersökningen. Det är en riktigt gömd pärla! Det är också jättekul att se mina gamla hemstäder Brighton och Edinburgh ligga så bra till. Om jag kan ge dig som funderar på utlandsstudier i Storbritannien ett råd så är det att våga dig utforska en stad som kanske inte känns helst självklar. När man vågar sig bort från London, Oxford eller Cambridge finns det några riktigt härliga städer att upptäcka.

Hela undersökningen om Storbritanniens bästa studentstad finns på MSN News.

Per Liestam

Previous Marketing Manager