Det är någonting med kombinationen av strand och stad.

Samtidigt som pulsen är där från staden finns det lugna och härliga med havet. Det är precis detta som vackra Malaga har att erbjuda!

Jag har besökt Malaca Instituto och kan bara konstatera att för dig som vill vässa på din spanska eller är helt nybörjare är detta ett perfekt val att få njuta av solkusten samtidigt som du studerar i en inspirerande miljö.

Malaca Instituto ligger precis lagom nära från Centro Histórico för att fortfarande få den vackra utsikten över bergen samtidigt som stadskärnan inte är långt bort. Tröttnar du på charmiga gågator, myllrande torg med butiker och restauranger så är inte stranden långt bort och precis nedanför skolan sträcker sig Playa Pedregalejo. Här finns ännu mer uteserveringar men även en vacker strandpromenad och grönområden.

Jag fick även chansen att bättra på min spanska under en förmiddag! Två lektioner om vardera 50 minuter senare, och jag kanske inte är expert på spanska, men väldigt lockad att lära mig mera. Vår lärare, Hortensia, såg till att alla i min klass hängde med och det var även väldigt interaktivt, både muntligt och skriftligt. Övning ger färdighet och även om det var nybörjarnivå skedde egentligen hela klassen på spanska. Med interaktiva skärmar och läromaterial kan jag verkligen se att man kan bli bättre på språk snabbt.

Efter min lektion var jag minst sagt lite trött. Det var längesen jag satt i skolbänken! På Malaca Instituto soliga uteservering serverades lunch och det var nästan som sitt egna lilla myllrande torg och studenter avnjöt en kaffe, lunch eller bara den soliga tisdagen. Blir det för varmt så finns det dessutom en riktigt härlig pool precis bredvid med väldigt bra utsikt över bergen. Jag kan säga att jag dröjde mig kvar lite längre än vad tanken var på detta besök!

Jag vet sedan tidigare att Malaca Instituto är ett bra val studiemässigt att tipsa studenter jag pratar med som vill lära sig spanska eller bättra på den, men jag blev så positivt överraskad över hur fint det låg och områdena där omkring. Enligt mig var det perfekt att ha så nära till centrala Malaga samtidigt som den lite mer hippa strand-viben i Playa Pedregalejo var nära. Jag fick lite samma känsla som när jag gick längs Venice Beach faktiskt. Färgglada små hus och människor som sprang, spelade volleyboll, hängde på uteserveringar eller bara lapade sol. Vilken livskvalité!

Nybörjare på spanska eller är det dags att vässa på gamla kunskaper du har glömt bort? Studera spanska på Malaca Instituto samtidigt som du kan ta del av mycket av det bästa Malaga har att erbjuda. Boka en rådgivning med mig här så berättar jag gärna mer om min upplevelse!

P.S du visste väl att Malaga har hela 340 soldagar om året? 

Victoria Weber

Account Manager/Student Advisor