Studera i Malaga

Studera i Malaga

Malaga kallas ibland för den genuina och undangömda pärlan på Spaniens södra kust. Staden är den sjätte största i landet och det bor ca 600 000 människor här. Malaga har ett fantastiskt läge i Andalusien, omringat av berg och hav och sägs ha den varmaste vintern i hela Europa. Här är det ett subtropiskt medelhavsklimat vilket innebär att dagstemperaturen oftast inte sjunker under 15 grader. På sommaren kan temperaturen uppnå en bit över 30 grader. Malaga är alltså det perfekta valet för dig som gillar sol, värme och bad. Förutom sitt varma klimat är Malaga väldigt känt för sin historia och kultur men också för sina goda möjligheter till att utöva sport, såsom tennis och golf.

Malaga är en väldigt autentisk spansk stad, med mycket historia kring sig. Turismen är en väldigt viktigt del för staden men till skillnad från många andra spanska städer är staden inte det typiska turistmålet. Detta märks framförallt på att allt känns mer genuint. Malaga har är ett väldigt utvecklat affärsliv och goda förbindelser till resterande delar av landet. Tack vare det viktiga affärslivet är många invånare riktigt duktiga på det engelska språket. Stadens hamn är en väldigt populär mötesplats, dels för affärsmän men också för invånare och turister. De senaste åren har man satsat mycket på utveckling och stadens marina har därför blivit ett väldigt mysigt område att strosa omkring i och sitta ner och avnjuta god mat och dryck. 

För den kulturintresserade finns det två populära konstmuseum värda ett besök. De allra populäraste målningarna här är gjorda av Pablo Picasso som är född och uppvuxen i staden. För den som istället är intresserad av historia kan vi varmt rekommendera att man strosar omkring i gamla stan, där man snabbt kommer märka att historien finns gömd i var och varannan gränd. 

Malaga är med andra ord en genuin pärla som kan erbjuda något för alla!

College & Universitet

Studera i Malaga - Blueberrys utbud av skolor