International First Year 

Att studera en Bachelor’s degree i England är mycket populärt bland våra studenter. Hög nivå på utbildningarna och stort urval av ämnesområden har lockat många genom åren. Vanligtvis så startar alla Bachelor’s degree endast på höstterminen i England men här vill vi berätta om ett väldigt bra och prisvärt alternativ med start redan nu i januari – International First Year (IFY)!

Vart ges programmet?

Programmet finns att läsa på populära De Montfort University (DMU) i studentstaden Leicester, ca en timme norr om London.

Vad innebär International First Year?

International First Year liknar ett förberedande program men som ersätter det första året på en Bachelor’s Degree istället för att läsas innan vilket betyder att studietiden inte blir längre som när man läser ett basår. När du läser ett International First Year på DMU läser du i lite mindre klasser och får därmed lite mer tid med lärare vilket bidrar positivt till din inlärning.

Vilka ämnen kan jag välja mellan?

International First Year på DMU kan du välja på två inriktningar; Business & Management vilket ger möjlighet att fortsätta med år två på Bachelor’s degrees inom till exempel Marketing, Media, International Business, Accounting etc. Den andra inriktningen är Engineering & Computing vilket ger möjlighet att fortsätta med Bachelor’s degrees inom olika typer av ingenjörsinriktningar samt inom Data Analytics; Business Information Systems, Computer Science med mera.

Hur lång tid kommer jag studera?

IFY motsvarar ett akademiskt år och tillsammans med år två och tre på den bachelor’s degree som du väljer att gå vidare med blir studietiden tre år totalt. Startar du i januari så läser du dock över sommaren och blir klar med IFY lagom till terminen startar på år två. Detta betyder att om du startar i januari har du din kandidatexamen helt klar på ca två och ett halvt år vilket är snabbare än vanligt!

Vad krävs för att bli antagen till International First Year?

I och med att grupperna är mindre på detta program med lite mer generella kurser och fokus på studietekniker så är antagningskravet något lägre. Du behöver ha fullständiga gymnasiebetyg med ca D i snittbetyg.

Vad kostar det och kan jag få CSN?

International First Year på DMU kostar GBP 9250, vilket är det pris som var innan Brexit och som täcks med CSN. Det som är speciellt bra här är att om du startar i januari 2022 så är du garanterad priset GBP 9250 även på år två och tre vilket betyder att du kan täcka hela kostnaden för utbildningen med CSN lån! Förutom lån för undervisningsavgiften så går det att få lån och bidrag månadsvis för boende och levnadskostnader, försäkring och flyg.

Hur är Leicester som stad och vart kan jag bo?

Leicester är en vibrerande studentstad med mycket att göra när det kommer till sport, nattliv och andra studentaktiviteter. Det bor ca 350.000 invånare i staden som ligger en timmes tågresa från London. De Montfort University har flera campusboende att välja mellan och det går även att hyra rum i lägenhet med andra studenter om man föredrar det.

studera-england-dmu-blueberry

Kan jag studera trots Brexit och behöver jag visum?

Absolut kan du studera i England. Du kommer behöva ett studentvisum och vi guidar dig genom den processen. På ett studentvisum kommer du fortfarande kunna arbeta vid sidan av studierna om du skulle önska.

Missa inte denna chans att starta redan till januari, möjlighet att kunna täcka hela utbildningen med CSN samt att bli färdigexaminerad på bara 2,5 år. Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt hela vägen!

Vill du ha mer information om universitetet? Läs mer om De Montfort University här.

Ella Reuterswärd

Operations Director