Hej igen! Tiden går fort när man har roligt! I detta inlägg kommer jag berätta om Freshers week och skolstart på ICMP!

Freshers week på ICMP

Söndag 12 september – Meet and greet:

Denna dag var det en meet and greet med skolan! Vi samlades på Lightbox i Wembley för att träffa alla första års elever. Där fanns det massa olika spel man spelade tillsammans som biljard och pingis. Dom drog även igång Karaoke så vem som helst fick gå upp och sjunga en låt. Jag valde att gå upp och sjunga ”Don’t stop believin'” av Journey. Det var så himla kul! Och det var så roligt att möta människor med samma intresse och olika drömmar inom musik!

Måndag 13 september – Welcome talk for all students:

Denna dag samlades vi i en lokal i Islington Assembly Hall där vi fick höra rektorn hålla tal och andra lärare på skolan som pratade om vad vi kan förvänta oss av skolan och vad som kommer ske under våran tid under studierna. Efter det uppträdde ett band med ICMP studenter för oss. Det var också så roligt att se och höra så talangfulla studenter spela och sjunga! Det gjorde mig ännu mer taggad på att börja skolan!

Onsdag 15 september – Bandeoke:

Detta evenemang hölls i Nambucca. Detta var en karaoke kväll fast med instrument också! Man fick skriva upp sig på en lista vad man ville sjunga eller spela och sedan välja låt från en låtlista. Hela kvällen gick olika studenter upp och visade sin talang! Det var otroligt roligt att se och höra! Här hade man också chansen att träffas och prata med nya människor man inte hunnit träffa än.

Detta var dom tre evenemangen jag gick på under freshers week, jag hade inte möjlighet att gå på dom andra eventen tyvärr.

Fredag 17 september – Kräftskiva med Londonswedes

Detta evenemang var inget som hölls av skolan, utan detta var ett evenemang som hölls av Londonswedes som är en grupp man kan gå med i på Facebook.

Detta är en sak jag tänkt skriva om sen jag kom hit. Jag rekommenderar verkligen till er som tänkt flytta utomlands och studera eller jobba att gå med i denna typ av grupper. Det underlättar jättemycket om man har frågor om olika saker i landet man flyttar till.

Jag har varit med i denna grupp sen jag blev intagen på skolan. Här har jag kunnat läsa om allt från covidtester och flyg till vilket tåg som är bäst att ta då man ska hit eller dit i London.

Tillbaka till Kräftskivan…

Detta var då ett event som dom arrangerade för alla svenskar i London som ville gå på en riktig äkta svensk kräftskiva. Och oj måste jag säga! Vad roligt och framförallt GOTT det var! Det bjöds på förrätt, varmrätt (kräftskivan) och efterrätt. Man kände sig väldigt hemma under denna kväll. Det var så skönt att få prata med svenskar och även människor som inte var ursprungligen från Sverige, men hade en koppling dit. Och bara att få höra svenska låtar hela kvällen gjorde också att man kände sig ”hemma”.

Skolstart på ICMP

Nu ska jag berätta om min första skolvecka på ICMP.

Jag började skolan på tisdagen den 21 september. Denna vecka har varit som en introduktions vecka där vi fått veta på varje lektion vad vi ska göra under första året. Och som jag nämnt tidigare går jag en utbildning inom sång. Så jag kommer utveckla min sångförmåga och framträdandeförmåga. Kommer även lära mig hur man beter sig på scen framför människor, med scenspråk osv. Kommer även läsa en Music business klass där jag lär mig om musikbranschen m.m… Känns så bra att få all denna kunskap att bära med mig hela livet.

Nu när vi fått all info om kommande veckor har pluggandet redan börjat. Det är mycket praktiskt men även läsa och skriva. Måste också bara nämna att det känns så otroligt roligt att gå en utbildning där man tycker att allt är kul! Jag var så otroligt skoltrött efter gymnasiet och tyckte nästan allt var tråkigt i skolan. Det enda jag tyckte var roligt var min musiklektion jag valde till då.

Och nu får jag ha roligt hela tiden! Jag längtar till varje lektion! Jag har aldrig upplevt skolan så tidigare. Det känns verkligen som att jag valt helt rätt att åka hit och studera på detta collage.

Lärarna är otroligt stöttande och kunniga. Dom har alla en bakgrund inom musikbranchen och det är så intressant att lyssna på deras erfarenheter och upplevelser men även vad dom lärt sig att göra och inte göra.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst men jag avrundar här. Jag kommer skriva ett till inlägg i Oktober.

Glöm inte att följa mig på instagram för att följa med under tiden tills dess!

Ta hand om er !

@mariahlmgren

Maria Dufström Holmgren

Blueberryambassadör