Missa inte dessa sevärdheter i Kalifornien

Tycker du om filmer, konst och härliga stränder? Allt detta och mer kan du uppleva i vackra Kalifornien. Här kommer de sju mest populära sevärdheterna i Kalifornien som du inte får missa enligt oss.

1. LACMA (Los Angeles County Museum of Art)

Besök ett av Kaliforniens största konstmuseum som har över 150 000 konstverk. Precis vid entrén till museet hittar du ett konstverk som kallas för ”Urban Lights”. Det består av 202 stycken gatulampor som är ihopsamlade från olika delar av Kalifornien. På kvällen tänds lamporna upp och det är populärt att ta bilder där när alla lampor lyser. Vid museet hålls det även en årlig gala som heter LACMA Art+film gala, på den galan hittar du bland annat filmstjärnor som Leonardo Dicaprio, Andrew Garfield och Dakota Johnsson.

 

2. Santa Monica Pier

Visste du att vid den här kajen har det spelats in över hundra filmscener, musikvideos och reklamfilmer? Den här stranden ligger i södra Kalifornien och är ett absolut måste att besöka. Santa Monica erbjuder inte bara en vacker strand utan här finns det också ett tivoli, akvarium och massa härliga restauranger. Ta en dag och upplev händelserika Santa Monica!

3. Golden Gate Bridge

Om du befinner dig i San Fransisco så måste du se Golden Gate bron. Visste du att bron inte skulle vara rödorange fån början? USAs flotta hade nämligen en idé om att bron skulle vara svart med gula ränder för att synas bättre för fartyg. Det blev inte av utan en av arkitekterna till Golden Gate bron bestämde tillslut att den skulle få vara rödorange. Få den bästa vyn över bron genom att gå till Vista Point.

4. Universal Studios

Är du ett stort fan av film och vill uppleva fantastiska attraktioner? Spendera en hel dag på Universal studios och gå bakom kulisserna i filmernas värld. Här kan du hitta allt från Harry Potter till Jurassic World attraktioner.

5. Venice Beach

Upplev den bohemiska delen av Kalifornien genom att hänga en eftermiddag på Venice Beach. Stranden ligger i LA och är 4 km lång. Här kan du hänga på stranden, äta god mat och träffa härliga människor. Den här stranden är speciellt känd för sin skateboardbana då det är en mycket populär aktivitet på Venice Beach. Det finns också andra populära aktiviteter som strandvolleyboll och surfning.

6. Yosemite National Park

Upplev norra Kaliforniens vackra natur genom att besöka Yosemite nationalpark. Parken är känd för sina otroligt vackra vattenfall och berg. Under sommaren kan man göra många olika aktiviteter som bland annat vandra, cykla och åka forsränning. Under vinterhalvåret kan man åka skidor, snowboard och skridskor. Det finns också guidade turer, bergsklättring och camping. Parken erbjuder något för alla oavsett om du vill vandra längs bergen eller om du vill vara lite mer äventyrlig och åka forsränning.

7. Griffith Park

Den här fantastiska parken ligger i LA och att besöka observatoriet som ligger i parken är helt kostnadsfritt. Här finns det många olika utställningar, till exempel finns det en utställning som handlar om solen, månen och jorden och hur de påverkar varandra. Inspirationen till att bygga observatoriet var från början en vision om att folk skulle få komma dit och utforska och lära sig nya saker. Griffith Park har även ett mysigt cafe som man kan sätta sig på och ta en kopp kaffe efter att man har tagit en tur i den vackra parken.

Är du nyfiken på eller intresserad av att studera i Kalifornien? Läs mer om Kalifornien & se våra skolor här.

 

Isabelle Meijer

Marknadspraktikant