Tveka inte, kör på UCLA Extension!

Vår student Andreas Eriksson studerade vid Linköpings universitet när han bestämde sig för att förlägga en termin utomlands. Valet föll på University of California Los Angeles Extension, beläget mitt i Los Angeles med närhet till både strand, storstad och universitetets många olika aktiviteter.

Varför valde du att studera på just UCLA Extension?

Jag skulle bara studera utomlands i en termin och ville då få ut det mesta av tiden, ha en lagom mix av skola och ”semester”. Därför bestämde jag mig för att åka till södra Kalifornien där det är schysst väder, bra möjligheter till att hitta på saker och universitet som håller hög kvalité. Tillslut valde jag UCLA Extension därför att det ligger väldigt bra till. Det är både nära till havet och stranden åt ena hållet och city-känslan i Hollywood åt motsatt håll. Dessutom är UCLA Extension ett av de mer välkända universiteten i USA med gott anseende.

Tycker du att du valt rätt typ av universitet och utbildning?

Definitivt, universitetet var perfekt för min utbildning. Eftersom jag går en femårig utbildning hemma i Sverige och skulle vara utomlands i ett halvår var det viktigt för mig att hitta kurser som jag skulle kunna få tillgodoräknade när jag kom hem igen. Det är lätt att hitta kurser då UCLA Extension har massor av olika kurser inom väldigt många områden.

Valde du rätt studieort?

Absolut, Los Angeles är oerhört stort och det finns mycket intressanta områden att besöka och mycket att göra. UCLA Extension ligger i Westwood som är en av lugnare och finare del av LA. I Westwood finns barer, restauranger, biografer och sådant, men framför allt ligger det väldigt nära andra områden man kan ta sig till, till exempel Santa Monica, Venice Beach, West Hollywood och Hollywood.

Hur var universitetets campus och lektionssalar?

Campuset har fantastiska byggnader och faciliteter. Det finns fotbollsplaner, simbassänger, tennisbanor, restauranger, affärer och mycket annat. Det finns stora gräsytor där man kan sitta och plugga eller bara slappna av mellan lektionerna. Lektionssalarna är väldigt varierande i storlek men alla är relativt moderna och fräscha.

Kan du rekommendera någon speciell kurs till andra studenter?

Alla kurser jag läste var väldigt bra. Det är svårt att bara rekommendera en. Det fanns väldig många kurser att välja på så det finns nog något för alla. Det fanns dock en kurs i engelska som hålls av James Franco, så om man gillar kändisar och språk är det en kurs att titta närmare på.

Vad gjorde du på fritiden?

På fritiden umgicks jag mycket med mina roommates och andra kompisar. Vi åkte ofta till Santa Monica för att bada, surfa, shoppa eller bara hänga. Jag provade också olika aktiviteter genom universitetets olika föreningar så som boxning, pilskytte och piano.

Hur tycker du att Blueberrys service och rådgivning fungerade?

Blueberry har varit väldigt hjälpsamma både innan, under och efter min tid i USA. De är väldigt snabba på att svara på mail och höra av sig när man har frågor. Det underlättade verkligen ansökningsprocessen och kontakten med UCLA Extension.

Hur fick du ekonomin att räcka till?

CSN täckte en del, resten finansierades med bidrag från familj och eget sparat kapital.

Hur löste du ditt boende i Los Angeles?

Jag bodde på hotell i Santa Monica några dagar i början. Under tiden kollade jag på anslagstavlor och UCLA Extensions hemsida samt pratade med klasskamrater. Jag gick också till ett företag som jobbar med uthyrning av möblerade lägenheter till studenter. Genom dem fick jag plats i en lägenhet som jag delade med tre internationella studenter.

Vad är ditt totalintryck av studierna?

Jag är jättenöjd med tiden i Los Angeles och på UCLA Extension, jag kan verkligen rekommendera er som läser att åka dit. Det är fantastisk stad att vara i och man lär känna väldigt många härliga och schyssta människor.

Vad gör du nu?

Jag kunde tillgodoräkna mig kurserna från UCLA Extension när jag kom tillbaka till Sverige så just nu pluggar jag vidare på min utbildning här hemma.

Vad skulle du vilja säga till studenter som funderar på att läsa på ”din” skola?

Tveka inte, kör på! Det är oerhört roligt att vara där och du får ut så mycket av det! Jag hade en fantastisk tid och det lär du också ha!

/Andreas Eriksson

Läs mer om University of California Los Angeles Extension.

Andreas Eriksson