UCLA Extension är ett helt underbart universitet

En dag bestämde jag mig för att flytta till USA, dels för att följa mina drömmar men också för att få uppleva USA på “riktigt”. Jag har trots allt varit här många gånger förut men enbart på semester. Jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig dit och hur alla papper och liknande skulle fyllas i – än mindre hade jag koll på vilken ände jag skulle börja…

Blueberry hjälpte mig

Med hjälp av Stina Lindgren på Blueberry fick jag all den hjälp jag behövde och lite till. Allt gick fort då jag ansökte i sista sekund. Efter lite bollande fram och tillbaka så var jag igång och en ifylld ansökan till mitt nya liv var äntligen färdig.

Ny stad, nytt liv

Väl framme i Los Angeles var allting helt nytt. Jag möttes av en stad jag aldrig varit i, jag kände inte en enda människa och en stad med 10 miljoner människor gör att man lätt kan känna sig ensam. Trots denna känsla kunde jag inte sluta känna mig gladare än någonsin, jag var ju trots allt här för att göra vad jag drömt om så länge, vilket var att plugga Real Estate (fastighetsmäklare).

Boende i Los Angeles

Jag kom fram cirka 10 dagar innan skolstart för att leta boende och det visade sig vara rätt lätt. Det finns många olika sätt att använda sig av, allt ifrån annonser på internet till företag som har lägenheter över hela LA. Man kan också bara gå runt i olika områden och knacka dörr. Jag valde ett företag som hjälpte mig med mitt boende. Fördelen med detta var att jag inte behövde köpa några möbler. Företaget Zuma Housing står för både möbler, el, vatten, tv och internet till ett bra pris. Det är inte alls så dyrt jämfört med vad den vanliga amerikanen får betala i hyra.

Helnöjd med UCLA Extension

När skolan väl började så var min inställning att jag skulle göra mitt yttersta för att få så bra betyg som möjligt. Många åker hit för att få gå på collegefester och nöjen. Jag är här av en annan anledning och med förhoppning om att fortsätta jobba och även bo i LA, vilket gjorde att jag också valde UCLA Extension. Jag har kompisar som valt andra skolor runt om i Kalifornien och som inte alls är lika nöjda som jag. Jag är extremt nöjd och det är en väldig prestige att gå på UCLA Extension som inte de andra skolorna är i närheten av! Hur som helst så bor jag ett stenkast från campus med 3 ”roommates” och är i allmänhet riktigt nöjd. UCLA Extension ligger i Westwood som gränsar till Beverly Hills och Bel Air, man är alltså ett stenkast från all den lyx man bara ser på tv i vanliga fall. För mig tar det ca 10 min till Rodeo Drive inne i Beverly Hills där Ferraris står på kö och blir omkörda av Lamborghinis.

UCLA Extension är extremt bra och mina lärare är alla experter inom de områden de undervisar. Många gånger så är lärarna yrkesverksamma och lär ut på sin egen fritid, det gör att man får information som inte ens böcker kan ge och man hör många galna berättelser om hur affärsvärlden verkligen går till. Jag kan inget annat än att rekommendera UCLA Extension, det är ett helt underbart universitet!

Fritiden i Los Angeles

På min fritid är mitt liv väldigt lugnt, jag pluggar mycket då jag valt kurser som är väldigt krävande och tar mycket tid. Jag har kompisar som inte alls behöver plugga lika mycket som mig, det beror helt och hållet på vad man väljer och vilken svårighetsgrad man vill ha på saker och ting. Trots mitt hårda pluggande har jag fortfarande tid att gå till stranden, gå på bio, hänga med vänner och strosa runt och upptäcka alla turistattraktioner! Allt är helt fantastiskt och tidsuppfattningen här i LA är helt annorlunda än i Sverige. Eftersom vädret är så bra känner man sig inte stressad till att göra specifika saker. Det är sommar hela året om så det finns ingen stress att försöka hinna få tid till brännan eller fixa den där grillkvällen. Du kan helt enkelt välja vilken dag som helst!

Internship med kändisar

Jag som då pluggar Real Estate har också nu fått ett internship på en av de mest prestigefyllda firmorna i Beverly Hills. Jag ser dagligen hus för 100 miljoner kronor och träffar kändisar var och varannan dag. Några av de kändisar jag träffat och sett är Oprah Winfrey, Cameron Diaz, Victoria Beckham, Kanye West, Piers Morgan, Jamie Fox, och många fler!

Det är svårt att sammanfatta hur Los Angeles faktiskt är. För mig har det varit extremt härligt och kul! Men LA är vad man gör det till och man måste våga ta för sig, om man gör det finns möjlighet till allt! LA är den perfekta staden om man är ute efter en upplevelse och jag lovar att man kommer ha minnen för livet från denna underbara plats!

/Marcus Hermansson

Läs mer om University of California Los Angeles Extension.

Marcus Hermansson