UC Berkeley (UCB) är ett välkänt namn och hem till hela 104 nobelpristagare vilket har bidragit till UCBs starka akademiska rykte. Med sitt läge i norra Kalifornien, strax utanför San Francisco kan du få en studieupplevelse utöver det vanliga med närhet till både storstadsliv och fantastisk natur.

Nätverka med globala experter

UCB rankas enligt ARWU (Academic Ranking of World Universities) på plats fem i världen vilket gör UCB till det högst rankade statliga universitetet i USA! Här får du möjlighet att inspireras varje dag och får kunskap från professorer som är globala experter inom sina områden. Se videon ovan för att höra mer om vad som utmärker UCB som ett äkta toppuniversitet!

Fantastisk miljö

Som student på UCB Extension kan du enkelt utforska San Francisco på fritiden, då staden ligger en 20 minuters bilresa bort. Från universitetet kan du enkelt ta dig till centrala San Fransisco där du exempelvis kan shoppa på Union Square, äta färsk fisk på Fishermans Wharf, kolla på en baseball match eller bara vandra omkring och kika på alla historiska områden och de karaktäristiska husen. Campuset ligger även en kort bildfärd från fantastiska stränder, vingårdar och trevliga vandringsleder i bergen!

Vackert campus med utsikt över San Fransisco

UC Berkeley utsikt

UC Berkeleys faciliteter är riktigt pampiga, vilket ger dig en särskild känsla när du vandrar runt på campus. Här finns dessutom det mesta du kan tänkas behöva och vilja ha. Ett flertal cafeterior, ett riktigt stort bibliotek, tre gym, fyra pooler, samt tennisbanor, basketplaner och löparbanor för att nämna några saker.

Studentklubbar

UC Berkeley studenter

Förutom att vara välkänt för sitt akademiska rykte är UCB Extension även välkänt för att ha bra studentliv och riktigt hög nivå på sina sportlag! Universitetets största rival är Stanford University (välkänt som ett av de bästa universiteten i världen). Om du inte intresseras eller imponeras av sport kan du gå med i någon av UC Berkeleys alla studentklubbar, här finns över 1000 studentgrupper att gå med i! Dessutom finns såklart traditionella sororities och fraternities att gå med i (The CalGreeks community).

Ta del av konserter och shower i Zellerbach Hall

Dans show

Zellerbach Hall är konserthallen där skolans performance-studenter repar och håller framträdanden. I Zellerbach Hall är det alltid många spännande shower på gång och utanför byggnaden brukar studenter repa inför sitt kommande nummer. Om du inte själv vill uppträda kan du passa på att ta del av showerna ändå, eller varför inte volontär-arbeta här vid sidan av studierna?

Career Center och alumninätverk

UC Berkeley Föreläsningssal

Som student på UB Berkeley Extension kan du ta del av spännande studiebesök, vilket gör att du får bra inblick i arbetslivet. När studierna närmar sig sitt slut kan du även få hjälp med karriärvägledning och med ditt jobbsökande. Efter studierna kan du gå med i UC Berkeleys alumninätverk. Du blir då en av många framgångsrika alumner och kan ta del av seminarier, stipendium och andra fördelar.

Stanna kvar i USA efter studierna

Om du studerar Berkeley Haas Global Access Program (Entrepreneurship) har du behörighet för att ansöka om ett OPT-visum efter två terminer. Det ger dig möjlighet att stanna kvar i USA och arbeta under ett års tid efter avslutade studier. En perfekt möjlighet att kickstarta din karriär och få arbetslivserfarenhet från ett internationellt bolag!

Vill du veta mer om UCB? Läs mer om UC Berkeley Extension eller skicka in en ansökan här.

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig