UCLA (University of Calfornia, Los Angeles) är inte enbart för elitstudenter och ett universitet med höga terminskostnader. Allt fler svenska studenter läser nu på UCLA Extension. Det är en avdelning inom UCLA som erbjuder kortare Certificate och Diploma kurser.

Under 6-12 månader ges utbildningar inom en rad olika ämnen. Liksom övriga lärare på UCLA hittar vi här framgångsrika föreläsare som är experter inom sina områden. Undervisningen sker ofta på eftermiddagar och kvällar för att underlätta deltidsarbete – eller kanske en chans att njuta av beachliv! Vill du sedan praktisera dina nya kunskaper kan du efter 9 månaders studier söka ett OPT visum och arbeta en tid i USA.

Campusaffär UCLA Extension

Många olika ämnen att läsa

Business står högst på listan för många när vi tänker på UCLA men på UCLA Extension finns också Certificates i Real Estate, Acting, Marketing, Project Management, Architecture, Interior Design och Entertainment för att nämna några av de många inriktningarna. En person som har provat att läsa ett certifikat på UCLA Extension är Sofia Eriksson. Hon bytte sin vardag och sitt jobb som Senior Area Manager på Blueberry för två terminer i Los Angeles. Nedan berättar hon lite för oss kring sina upplevelser.

Varför valde du att studera ett halvår på UCLA extension?
– Anledningarna är många! Relativt låg kursavgift, stort utbud av kurser, lärare som själva är aktiva i den bransch som de undervisar inom. Och sen såklart för att campuset ligger så bra till i Los Angeles med närhet till både stranden i Santa Monica och stadsdelar som Hollywood och Beverly Hills.

Hur upplevde du stämningen på universitetet?
– UCLA är ett högt rankat universitet i USA och det märktes verkligen när man kom dit. Det var lätt att spendera en hel dag med att bara gå runt på campus och kolla på alla byggnader, idrottsplaner och studentklubbar som varje dag anordnade aktiviteter. Atmosfären gav äkta amerikansk college-känsla och det är en häftig upplevelse som jag kommer bära med mig resten av livet. Häftigt är ju också att nu ha utbildning från UCLA extension på mitt CV!

Fakta om Certificate-utbildningarna på UCLA Extension

Kurslängd:
6-12 månader
Startdatum:
4 gånger per år – januari, mars, juni, september. Deadline för ansökan är senast 3 månader före kursstart. Det är dock att rekommendera att man söker tidigare än så. Junistarten finns endast som onlineutbildning.
Kurskostnad:
Varierar något men som riktmärke gäller följande:
– Två terminer (quarters) USD 5.400 (ca 50.000)
– Tre terminer (quarters) USD 8.400 (ca 79.000)
– Fyra terminer (quarters) ca USD 9.150 , (ca 86.000)
Finansiering:
De flesta svenska studenterna betalar via lån och bidrag från CSN. Förutom lån till kursavgift och levnadsomkostnader kan man låna till flygresa och försäkring. En del klarar sig helt på CSN pengarna men det kan vara bra att även ha lite sparade pengar.
Vem kan söka?
Du som har ett fullständigt gymnasiebetyg kan ansöka. I tillägg behöver du ta ett engelskatest (t ex TOEFL). Om du inte klarar språktestet kan du börja med att läsa kurser i engelska. När du nått rätt nivå går över till att plugga på Certificate /Diploma nivån.
Kan jag få hjälp med ansökan?
Vi ger dig gratis rådgivning och kostnadsfri hjälp med hela ansökningsprocessen. Kontakta oss här!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager