Skräddarsy din optimala utbildning på BIMM!

BIMM är en av Europas mest välkända musikhögskolor och varje år börjar ett stort antal studenter sina studier på BIMM i London, Brighton eller Birmingham. BIMM har även campus i Bristol och Manchester, på Irland i natursköna Dublin, samt i Tyskland (Berlin och Hamburg). En av alla anledningar till BIMMs popularitet är att skolan erbjuder diplomutbildningar (1 år) och hela utbildningar sk. Bachelor degree’s som undervisas av lärare som själva är eller har varit yrkesverksamma. BIMM har således många värdefulla kontakter i branschen och de hjälper många studenter att få eftertraktade praktikplatser och spelningar under studietiden.

Tidigare studenter är mycket nöjda över sitt skolval och några av dem uttrycker sig såhär:

”Undervisning är väldigt lärorikt. Lärarna har en sjuk passion för musik, det märks eftersom att de blir taggade när eleverna gör rätt. Jag har bara pluggat i ungefär två månader och har redan utvecklats väldigt mycket.”  – Zean D

”Undervisningen grundar sig mycket i eget arbete, då vi har föreläsningar/lektioner då vi får tips kring hur vi ska strukturera upp låtar. Lärarna kommer med mycket konstruktiv kritik och deltar gärna i framförandet framför klassen.”
– Daniel K

Undervisningen fungerar väldigt bra, Jag känner att jag har lärt otroligt mycket under de få månaderna jag har varit här. – Elliot D

BIMM har utbildat många framgångsrika artister som exempelvis George Ezra, Luke Pritchard från Indiebandet The Kooks och James Bay för att nämna några. Andra tidigare BIMM-studenter arbetar med några av världens största artister som Adele, Kylie Minogue, Jason Derulo och Madonna.

Musikbranschen är, liksom andra branscher, under förändring och som musiker är det värdefullt att besitta annan kunskap än just den praktiska inom ett specifikt område. På BIMM har du möjlighet att skräddarsy din utbildning och blanda praktiska kurser inom ditt musikaliska område med kurser inom andra områden, som ex. music business, music marketing, event management, media eller communication. Du kan ta examen inom två olika ämnesområden och du studerar då lika många kurser inom de två ämnesområdena som du väljer. På det sättet behöver du inte välja mellan två olika intresseområden som du har likvärdiga ambitioner inom, ex. kan du kombinera två instrument eller välja att kombinera ett musikaliskt område med kurser inom business. Ett fantastiskt sätt att bli attraktiv på arbetsmarknaden inom ett bredare fält!

Under studietiden får du en egen mentor som guidar dig och coachar dig till att hitta din professionella talang oavsett om det är som låtskrivare, musiker eller event manager. Här kan du se utbudet av utbildningar på BIMM. Under studietiden kan du även ta del av skolans Career Hub som hjälper studenter att hitta arbete i musikbranschen.

Det är inte konstigt att BIMM lagt grunden för många personers framgångssagor – kanske blir du en av dem?

Läs mer om BIMM här! Och om du har frågor kring skolan eller vill boka en gratis rådgivning för att diskutera dina möjligheter, kontakta oss!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig