University of Auckland är ett av Nya Zeelands högst rankade universitet, rankat bland de 100 bästa universiteten i världen. Med prisbelönta lärare och forskare kan du vara säker på att du får ut det mesta av dina studier!

Ett av de mest prestigefyllda universiteten i landet

University of Auckland klocktorn

University of Auckland grundades år 1883 och är det största universitetet i landet. Skolan har cirka 42000 studenter varav cirka 7000 av dessa är internationella studenter från mer än 120 länder.

Universitetet har fem campusområden runt om i staden som ligger ett stenkast ifrån allt du kan tänka dig att behöva. Bland annat hittar du mysiga caféer, barer, restauranger, teatrar och shoppinggator inte långt från campusområdet.

I närheten av huvudbyggnaden vid Albert Park ligger universitetets enorma bibliotek där du som student kan spendera tid inför tentor och arbetsuppgifter eller bara koppla av i den tysta miljön. Universitetet är Nya Zeelands ledande forskningsstyrda institut, och tack vare det enorma och fullspäckade biblioteket och professorernas engagemang så har skolan ett högt antal forskare och forskningsämnen.

Auckland, Nya Zeelands största stad

The University of Auckland - Hamn i Auckland

Studerar du på University of Auckland studerar du i Nya Zeelands största och mest populära stad. Auckland är en multikulturellt stad där du kan hitta människor, mat, musik och konst från alla världens hörn. Auckland erbjuder dessutom en spännande och unik miljö där vulkaniska berg och regnskogar möter storstadsäventyr.

Staden har röstats fram till en av de bästa städerna att bo i och anses vara en av de vänligaste städerna i världen.

Kul fakta: På grund av läget vid havet och flest båtar per capita kallas Auckland ofta för “The City of Sails”.

Naturupplevelser i en urban stad

Bergs landskap i Nya Zeeland

Som student på University of Auckland har du lyxen att njuta av det mångfaldiga landskap staden har att erbjuda. Här kan du uppleva en häpnadsväckande natur utan att behöva åka långt ifrån storstaden.

Västra Auckland erbjuder frodiga regnskogar längst med bergen som möter havet med de dramatiska svarta stränderna. I östra delen av staden hittar du gyllene stränder inramade i rödblommande träd. Vinets kullar i norra Auckland möter den magiska kustlinjen och i den södra delen hittar du små pittoreska lantgårdar, orörd skog och lugna vikar att utforska.

Landet är känt för dess extremsporter och Auckland har en del att erbjuda den våghalsige! Du kan exempelvis hoppa bungyjump eller bergsklättra, vågar du det?

Konstverk att beundra

Konst i form av rött neon ljus

The University of Auckland har en stor konst kollektion som inkluderar verk av Nya Zeelands mest kända konstnärer men även studenter. Du finner över 1400 målningar, fotografier, skulpturer och videos på universitetet som du kan beundra och inspireras av.

Studentföreningar

Studenter sitter i ett ru med blått ljus

Förutom att vara välkänt för sitt akademiska rykte så är University of Auckland även känt för sitt studentliv! Du kan till exempel gå med i studentföreningar för konst och kultur, komedi, musik, rugby, yoga eller varför inte gå med i undervattensklubben? Skolan erbjuder över 200 klubbar och föreningar som du kan gå med i, om du inte hittar något som tilltalar dig så kan du till och med starta en egen förening. Studentlivet på University of Auckland erbjuder roliga aktiviteter och event som anordnas både av skolan och av studenterna, vi kan garantera att du inte kommer ha svårt att hitta saker att göra.

Att studera på University of Auckland är en stark merit att ha på CV:t och en upplevelse som du sent kommer att glömma.

Är du intresserad av att plugga på University of Auckland kan du läsa mer här. Eller så kan du kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig!

Sugen på att studera utomlands? Så här går ansökningsprocessen till

 

Carmen Wiech

Marknadspraktikant