Vissa städer behöver en weekend trip, andra behöver en hel termin!

Perth i västra Australien är en sådan stad som där du enkelt kan spendera mycket tid. Det finns otroligt mycket att se och uppleva här och en kortare period skulle definitivt lämna dig längtande efter mer! 

Stadens location!

Studera utomlands, Australien, Perth, Edith Cowan University, ECU, fly till Europa, ansök via blueberry.nu

Ibland kan man höra att “Perth är den mest isolerade staden i Australien” men det är inte nödvändigtvis sant. Staden är faktiskt ensam i Australien om att ha en direkt flyglinje från Europa. Dessutom delar Perth tidslinje med Beijing, Singapore, Hong Kong, Kuala Lumpur med mera. Det tar enbart 3 timmar att flyga till Bali och du kan se stora delar av Asien på bara några timmars flygtur. Perfekt om du vill kunna uppleva både Australien och Asien under din studietid.

Ningaloo Reef

Studera utomlands, Australien, Perth, Edith Cowan University, ECU, ansök via blueberry.nu

En bit upp längs kusten från Perth i Western Australia hittar du Ningaloo Reef som enligt många dykare är ett av världens främsta rev! Det är ett av få ställen i världen där du kan dyka med valhajar och mantarockor. Du kan även åka på valsafari och se knölvalar. Det finns även mycket att se på land i närheten. Bland annat kan du besöka en stad där Emuerna härskar.  

Svarta svanar

Studera utomlands, Australien, Perth, Edith Cowan University, ECU, ansök via blueberry.nu

Om du trodde att alla svanar är vita så trodde du fel. I Australien finns nämligen svarta svanar och de är vanliga i Perth. De är till och med så viktiga att de fått pryda delstatens flagga.

Cyber Security, IT och framtida jobbmöjligheter

Studera utomlands, Australien, Perth, Edith Cowan University, ECU, ansök via blueberry.nu

Är du intresserad av ett arbete med bra framtidsutsikter och god chans att få jobb bör du fundera på Cyber Security. Du kan välja att läsa en Bachelor Degree, ett Postgraduate Certificate eller bygga på din utbildning med en Master Degree och bli redo för arbetslivet. Bonus är du inte behöver ha tidigare erfarenhet av IT för att studera och efter utbildningen har du chans att tjäna bra i denna bransch. Edith Cowan University i Perth är Australiens ledande universitet inom just Cyber Security och här sker även den statliga forskningen inom området.

Perths starka ekonomi

Studera utomlands, Australien, Perth, Edith Cowan University, ECU, ansök via blueberry.nu

Perth är staden med två miljoner invånare som under flera år har växt mest i hela Australien. Här finns mycket att göra, mat från hela världen och vill du ha extrajobb finns det mycket att välja mellan. Om du tror att alla företag föredrar Sydney som huvudkontor kan vi meddela att cirka 40% av Australiens ekonomiska tillväxt kommer från Western Australia där Perth är huvudstad. 

Edith Cowan University

Studera utomlands, Australien, Perth, Edith Cowan University, ECU, ansök via blueberry.nu

Universitetet som förkortas ECU är ett av Perths främsta universitet. Skolan har cirka 28000 studenter och är det enda universitetet i Australien som är uppkallat efter en kvinna. Edith Cowan var den första ledamoten i det Australiska parlamentet och har varit en stark symbol för jämställdhet i landet. Dessutom är hon nu på landets 50 dollarsedel.

Brett och kvalitativt kursutbud

Studera dans utomlands

Universitetet är starkt inom många områden såsom ekonomi, juridik, ingenjörsutbildningar och design. Dessutom är ECU bland de främsta i Australien för IT, skådespeleri, musik studier och dans.

Mest prisvärda universitetet i Australien

Café

Om du vill studera en eller två terminer är universitetet det mest prisvärda i hela Australien! Studerar du på ECU täcks hela terminsavgiften av CSN och du kan därför spendera dina besparingar på exempelvis resor eller unna dig många fler härliga caféhäng.

Har du fått mersmak för Perth och är intresserad av att studera på ett riktigt bra och prisvärt universitet? Läs mer om Edith Cowan University här. Eller kontakta oss så berättar vi mer om ECU.

 

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator