Upptäck Kalifornien med studier på San Diego State University

Ia Dillner, 29 maj, 2020

Drömmarnas stat – California!

Med städer som Los Angeles, San Francisco och San Diego är Kalifornien en omtalad stat med mängder av turister. Förutom turisterna har många internationella bosatt sig här, en stor del svenskar – vilket är fullt förståeligt. När man väl kommit till Kalifornien vill man inte lämna. Los Angeles är en stad många drömmer om men väl på västkusten blir de flesta i stället fästa vid San Diego. LA är en cool stad men kanske något mer överskattad än just San Diego.

San Diego State University är ett universitet i toppklass

San Diego har otroligt vackra stränder och faktiskt bäst klimat i hela Kalifornien, stränderna är med andra ord ofta fullsatta här. En hel del av besökarna är säkerligen studenter på San Diego State University, som är det tredje största universitetet i USA. SDSU, som skolan kallas, är en av våra mest populära skolor. Studentlivet är i högsta klass och att studera här är allt annat än tråkigt. På universitetsområdet finns restauranger, fik, tennisplaner, fotbollsplaner, stora gym och poolområden – liiiite skillnad från universitet i Sverige. Om du studerar på SDSU har du möjligheten att välja bland hela 3000 kurser och 80 ämnesområden. När du studerar som Study Abroad student har du möjlighet att välja fritt och läsa precis de kurserna du vill. Campuset på SDSU är otroligt vackert och du kommer garanterat trivas här!

Den häftiga naturen får du inte missa

En fördel med San Diego förutom strålande väder och fina stränder är närheten till häftiga Las Vegas, nationalparken Grand Canyon, Death Valley och Los Angeles. På helgerna finns verkligen en möjlighet att resa runt och upptäcka mer av landet. Kontrasten i Kalifornien är riktigt cool – bara några timmar från stränderna finns fantastiska skidresorter och magisk natur. Ett tips är att besöka nationalparkerna Yosemite och Redwood – du kommer tappa andan.

Aktiviteter i massor

På tal om helger – aktiviteterna är oändliga i San Diego! Här finns shopping i världsklass, riktigt bra restauranger och nattklubbarna är många. Eftersom extrajobb i USA är svårt att få och endast tillåtet på campus, finns verkligen möjligheten att upptäcka landet och staden du bor i. Passa på att ta de där promenaderna runt stan, kvällsdoppet vid stranden eller åka på en liten roadtrip efter skolan. Att bo i ett annat land är verkligen en speciell möjlighet som är värd att ta vara på. Åk till USA och plugga du med – du kommer inte ångra dig!

Blueberry hjälper dig med rådgivning och ansökan helt kostnadsfritt!
Ansök till SDSU redan idag!

Ia Dillner

Tidigare Praktikant