Min tid på Griffith University

Bara ett par veckor efter studenten packade 19-åriga jag ner allt jag ägde i en stor vit resväska och vinkade hejdå till min hemstad i Södra Sverige. Min nervositet byttes mer och mer ut till en förväntan under den långa flygturen, och när jag landade på Brisbane Airport ett x antal timmar senare så började mitt livs äventyr i Australien!

Jag har alltid älskat havet så när jag bestämde mig för att studera direkt efter gymnasiet var utlandsstudier ett alternativ som lockade. Jag fastnade till slut för Australien och mer specifikt för Gold Coast. Med sitt subtropiskt klimat, många, och långa stränder som granne kändes det ganska snabbt som ett självklart val. Att jag dessutom fick möjlighet att vässa mitt cv och plugga spännande kurser på Griffith University inom business varvat mellan doppen i havet känns nästan overkligt än idag!

lägenhet vid vattnet
Utsikt från min lägenhet.

Som nybliven student uppskattade jag att det gick att välja och vraka bland Griffith’s enorma kursutbud. På så sätt fick jag studera kurser inom mina olika intresseområden och bredda mina kunskaper. För dig som precis som jag vill leva studentlivet fullt ut finns det massor av möjligheter att engagera sig både akademiskt och få bra meriter, men även socialt och träffa massor nya vänner. Jag valde till exempel att delta i ett ledarskapsprogram för business-studenter och fick chansen att få en egen mentor, åka på läger till Sunshine Coast och delta i en rad olika aktiviteter där jag representerade universitetet. För mig var det en perfekt erfarenhet för att förbättra min ledarskapsförmåga och samtidigt träffade jag vänner för livet! Jag var också en så kallad OWL, vilket står för Orientation-Week Leader och jag arbetade med att välkomna nya studenter till skolan, svara på frågor, styra aktiviteter och uppdatera sociala medier. Verkligen roliga uppgifter för att blanda nytta + nöje under studietiden!

Något som jag är väldigt nöjd med när det kommer till Griffith University och Gold Coast som stad är hela min upplevelse när det kommer till studentlivet! När jag väl var på plats i Australien behövde jag aldrig fundera på det faktum att jag hade rest helt själv till andra sidan jorden och tidigare inte kände någon. Skolan anordnade mycket aktiviteter och fester, så som ”Back to school-party” och ”Movie Nights”. För den som inte nöjde sig där så var det oftast håll igång på skolans campusboendet där studenter från hela världen samlades. Väl på campusområdet är det svårt att ha tråkigt då det finns ca 180 studentklubbar som man kan vara med i. Oavsett vad du är intresserad av så finns det med stor sannolikhet en klubb för dig! Jag var till exempel med i en adventure club och en klubb som hette LIFT (nutrition, health and wellness society) och fick likasinnade vänner för livet!

Q1, Australiens högsta byggnad!

Att studera på universitet, speciellt när man åker till andra sidan jorden, ska i min mening inte bara kretsa kring ändlösa timmar på biblioteket, tunga böcker och sena kvällar med plugg. Därför är det perfekt med det långa sommarlovet som är mellan november-februari om du studerar mer än en termin. Då är det dessutom högsommar i Australien, så att svalka sig i havet, utforska andra delar av östkusten eller gömma sig inne på ett shopping center med aircondition är en bra sysselsättning!

Burleigh Heads Beach.

När jag ser tillbaka på min studietid i Australien är det många av mina lärare som dyker upp i tanken. Jag är så nöjd med lärarna på Griffith University och framförallt vilka duktiga retoriker de var! Det märktes verkligen att lärarna jag hade var kunniga i sitt ämne och framför allt var engagerade i oss studenter! Det gjorde att även att någon (läs jag) som tidigare avskydde matte hade statistik som sin favoritkurs. Det tycker jag säger mycket om hur viktiga lärarna faktiskt är för att man ska lyckas med sina studier!

Så, är du precis som jag och drömmer dig allt för ofta bort om sand mellan tårna och samtidigt vill ha en riktigt bra utbildning och ett roligt studentliv? Då kommer du älska Gold Coast och Griffith University!

Soliga hälsningar,
Victoria

 

Victoria Weber

Account Manager/Student Advisor