Hej! Jag heter Anna och började arbeta här på Blueberry i våras. Jag valde att göra min kandidatexamen på Hawaii Pacific University (HPU) inom Hospitality och kunde inte valt en bättre plats att läsa turism än Honolulu, kärnan för turism mitt i Stilla Havet. Många tänker på Hawaii och får en bild av en paradisö med vita stränder, turkost vatten och paraplydrinkar; det stämmer. Nu har du möjligheten att kombinera detta med studier precis som jag gjorde!


anna-226x300

5 anledningar att välja Hawaii Pacific University:

1. Hawaii Pacific erbjuder flera olika utbildningar samt fristående kurser att välja mellan; allt från Business till Marinbiologi. Du kan även välja till ämnen som Beginners Hawaiian eller ta Hula-kurser så du verkligen får en äkta hawaiiansk skolupplevelse.

2. Du delar klassrum med studenter från alla världens hörn och oftast är det bara ca 20 studenter i varje klass. Lärarna är helt fantastiska och har väldigt ofta en arbetsbakgrund inom det ämne dem undervisar i vilket gör att du verkligen lär dig från de som kan branschen bäst.

3. På din fritid kommer du aldrig vara uttråkad. Du kan ta bussen upp till North Shore, välja att ta en hike på någon av Oahus höga berg, ta ut surfbrädan medan kompisen snorklar eller lägga sig på stranden med en bra bok och bara njuta. Du kanske även har det i dig att våga hoppa fallskärm?

4. Campusområdet är uppdelat på tre olika ställen på ön där ena är mer inriktad för business-studenter och ligger mitt i smeten i downtown Honolulu bland alla höghus och kontor. Det andra ligger mer inåt land och riktar sig mot de naturvetenskapliga ämnena. Och den tredje är ett Ocean Institute där du som är specialiserad i t.ex. marinbiologi kommer spendera mycket tid. Du åker enkelt med en shuttle service mellan de olika campus som skolan erbjuder.

5. Det finns olika studentföreningar som man kan vara delaktiga i och är ett perfekt sätt lära känna nya personer från hela världen. Du kan vara med i hur många du vill och det kan vara föreningar med inriktning på sport, språk eller kultur där det anordnas många olika aktiviteter.

anna3-kopia-300x200

Det bästa med att spendera en termin, ett år eller göra hela sin utbildning på Hawaii är kulturen du lär känna och blir en del av. Du kommer bo i en helt fantastisk miljö där du har stadsliv i Waikiki, finanskvarteren i Honolulu, stora vågor i North Shore, en av världens finaste stränder Lanikai och solnedgångar längs med västkusten. Det finns oändligt med saker att hitta på och verkligen ta vara på tiden när du är på Hawaii! Att studera min kandidatexamen utomlands är den bästa investeringen som jag har gjort!

Här kan du läsa mer om utbildningarna på Hawaii Pacific University!

Per Liestam

Previous Marketing Manager