Häftigt att ha bott i London och gått på Regent’s!

Som så många andra efter studenten ville jag se världen. När jag var tolv bodde jag och min familj en bit utanför London. Sen dess har jag alltid velat komma tillbaka och uppleva en annan sida av staden med röda dubbeldäckare och svarta taxibilar.

Det var väldigt smidigt att ansöka via Blueberry World Wide som hjälpte mig var duktiga på att rekommendera en skola utefter de önskemål jag lagt fram. Det kan vara lite överväldigande att söka själv då det finns så många alternativ. Därför var det skönt att Blueberry hade ett urval av skolor så att man fick en bättre överblick.

Om Regent’s University

Valet föll på Regent’s University där jag studerade creative writing, retorik, journalistik och kommunikation. De hade väldigt stort urval av kurser så jag kunde välja i princip vad som helst. Lärarna är väldigt entusiastiska och hjälpsamma. Skolan är en väldigt vacker byggnad, mitt in en park och med gångavstånd till Oxford Street.

Campuslivet på Regent’s

Det var viktigt för mig att bo på campus då jag skulle vara där så kort (en termin) och ville komma in i allt så fort som möjligt. Det är mycket enklare att lära känna folk om man bor på campus. Man äter alla måltider tillsammans, sitter uppe sent på kvällarna och snackar och gör ständigt spontana saker tillsammans. Om man bor på campus blir det att man mest umgås med andra som gör det också. Jättemånga på campus är amerikanare. Det fanns även lite norrmän. Bland de som inte bor på campus finns en del svenskar och araber.

Livet i London

Förutom campuslivet är det väldigt häftigt att kunna säga att jag bott i London när jag var 19 år. Att shoppa på marknaden i Camden eller på en julpyntad Regent Street, äta sushi på band eller pizza sent på kvällen, dansa hela natten på Cirque de Soir, Project, Maddox eller ett mer avspänt ställe i Shortage. Skolan har väldigt mycket event och hyr ibland kända klubbar, särskilt i början. Vi har dessutom en bar på campus som folk kollar fotboll i och som har event varje torsdag.

Till dig som får chansen att plugga i London – ta den! Du kommer inte ångra dig, utan utvecklas akademiskt så väl som person.

/Mikaela Jeansson

Läs mer om Regent’s University London.

Mikaela Jansson