Vinnaren av Blueberrys stipendium för utlandsstudier är utsedd!

Vi på Blueberry vill att alla som vill ska få chansen att studera utomlands, därför delar vi i samarbete med Karriärföretagen ut ett stipendium på 10 000 kronor till en student som ska studera utomlands under hösten 2024.

Stort grattis Evelina som tilldelas Blueberrys utlandsstudiestipendium 🎉

Evelina-vinnare av stipendiumEvelina - vinnare av stipendium

Evelina – Blivande Hawaii Pacific University-student

Vinnaren av stipendiet är Evelina som ska studera på Hawaii Pacific University till hösten. Nedan kan du läsa en intervju med Evelina där hon berätta om planerna för sina studier utomlands.

Vad lockade dig att studera utomlands och att söka till just Hawaii Pacific University?

Jag har alltid drömt om att plugga utomlands och en annan dröm jag också har är att besöka Hawaii så jag tänkte att det kanske går att kombinera båda drömmarna och det visade sig att det gick!! Då Hawaii Pacific University erbjuder kurser som är relevanta för mina tidigare studier och framtida karriär och har många olika nationaliteter kändes det som ett självklart val.

Vad har du för karriär-mål och hur kan utlandsstudier hjälpa dig att nå dem?

Jag ser framför mig att jag kommer ha någon form av internationell karriär och utlandsstudierna kommer vara till stor hjälp där. Genom att studera utomlands får man en större insikt i hur andra kulturer fungerar och hur man bemöter och hanterar detta. Interkulturell kommunikation och förmågan att förstå och bemöta olika kulturer är en viktigt egenskap att ha om man planerar för en internationell karriär. Det ser också väldigt bra ut på CV:t då många företag uppskattar anställda som studerat utomlands.

Vad ser du mest fram emot att göra i USA/Hawaii utöver studierna?

En grej som jag tror är 100% obligatoriskt när man är på Hawaii är att surfa (försöka) så det tänker jag absolut prova på. Sen älskar jag att vandra och Hawaii har otroligt många olika vandringsleder och utsiktspunkter så jag ska försöka hinna med så många som möjligt. Jag har tidigare spelat amerikansk fotboll i ett lag här i Sverige så jag hoppas kunna titta på en riktig match i USA. Jag har gjort en lång lista på saker jag vill se och uppleva så nu har jag ett år på mig att hinna med allt.

Vad har du för tips till andra som funderar på att studera utomlands?

Jag skulle absolut rekommendera att åka utomlands, det är ett riktigt äventyr och man får insikt i hur studier i andra länder fungerar plus att du får uppleva en ny kultur och resa runt. Det finns otroligt många resmål att välja på men det finns flera hemsidor och organisationer som kan hjälpa guida genom hela processen. Blueberry har hjälpt mig från dag 1 och deras hemsida är ett fantastiskt bra verktyg att använda för att navigera sig fram i djungeln.

Vill du veta mer om studier utomlands? Kontakta oss så berättar vi mer!
Här hittar du fler stipendier för utlandsstudier.

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator