Vill du studera i Spanien? Då är detta guiden för dig!

Att studera utomlands är en dröm för många, och soliga Spanien är en destination som många väjer att studera i. Med sina fascinerande städer och pulserande atmosfär erbjuder Spanien en unik upplevelse för de som vill studera där. Om du överväger att packa dina väskor och ge dig ut på ett studieäventyr i Spanien, är detta en utmärkt guide för att hjälpa dig på vägen!

Universitetet

Genomgående för universiteten i Spanien är att de håller en hög nivå och ger studenter en kvalitativ utbildning med ett brett utbud av kurser. Många kandidatprogram, masterprogram och kurser på universitet i Spanien erbjuds helt på engelska. Dessutom finns det tvåspråkiga program där undervisningen sker både på spanska och engelska, vilket ger dig möjlighet att förbättra dina kunskaper i spanska under din utbildning. Många universitet erbjuder även språkkurser i spanska som kan påbörjas vid flera tillfällen under året, ofta flera gånger varje månad. Blueberry erbjuder universitet i Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga och Marbella.

Att studera vid ett spanskt universitet är en lärorik upplevelse där stor vikt läggs vid närvaro på lektionerna. Detta skapar en stark sammanhållning i klasserna, vilket ofta skiljer sig från upplevelsen vid svenska universitet.

Gata i Barcelona

Studentliv

Livsstilen i Spanien är mycket avslappnad och detta speglar även studentlivet som är mycket socialt, roligt och livligt. Du kommer snabbt i kontakt med både spanska och internationella studenter, och det finns alltid något spännande att göra. Det finns oftast Erasmus-grupper som arrangerar aktiviteter såsom paella-kvällar och fester varje dag i veckan.

Som utbytesstudent är det vanligtvis lätt att knyta kontakter, eftersom många reser ensamma och är öppna för att träffa nya människor!

Levnadskostnader

Som student i Spanien kan du leva gott på en studentbudget. Generellt sätt är levnadskostnaderna lägre än i många andra europeiska länder. Socialt umgänge, uteliv med mat, dryck och nöjen är en viktig del av den spanska kulturen och därför också möjligt med en studentbudget. Att äta ute kan vara relativt billigt, särskilt om du väljer lokala restauranger utanför de mest turistiga områdena. Kollektivtrafiken är ofta prisvärd och effektiv, särskilt i större städer.

Det är relativt enkelt att hitta prisvärda studentbostäder i Spanien. Många studenter väljer att bo i delade lägenheter för att sänka sina boendekostnader. Dessutom erbjuder vissa universitet studentbostäder till överkomliga priser, vilket underlättar bostadssökandet. Även om boendekostnaderna i städer som Madrid och Barcelona kan vara något högre än i andra delar av landet, finns det ändå prisvärda alternativ även centralt i dessa städer.

Är du intresserad av att veta mer om studier i Spanien? Läs mer om studier i Spanien här!

Ida Malmberg

Marknadspraktikant