Ansökan till University of the Arts London

Kom igång med din ansökan till University of the Arts London

Vad kul att du vill söka till University of the Arts London och ditt valda college! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Innan du skickar betygen till oss ber vi dig vidimera betygen. Det betyder att du på betygskopian skriver ’This is a true copy’ och sedan låter någon (utanför familjen) signera med namn och telefonnummer.    

Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Universitetsbetyg

Om du studerat på universitet eller annan högskoleutbildning vill vi gärna att du skickar in dessa på svenska och engelska på skolans officiella papper. Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem.

Referenser

Du behöver också tillfråga en akademisk referens, det bör vara minst en tidigare lärare eller en arbetsgivare. Inte familjemedlem, vän eller partner. Detta behöver vara skriftligt och med kontaktuppgifter och underskrivet av referensen. Det ska vara på papper försett med företagets logga och stämpel. Exempel på hur en referens kan se ut.

Personligt brev

Vänligen skriv ett personligt brev på engelska, på 500 ord, där du motiverar varför du vill studera på angivet college och det valda programmet samt även dina långsiktiga mål med kursen. Här finner du värdefulla tips för ett bra personligt brev.

Foto

Du behöver skicka in ett id-foto i passfoto-format. Cirka storlek 3.5cm x 4.5cm.

Portfolio

För dig som söker Study Abroad (Fashion Business och Fashion Media & Communication) kommer du behöva skriva en kort uppsats kopplat till ämnet du söker. För Fashion Product kommer du i ett senare skede när din ansökan har registrerats få portfolioinstruktioner skickade till dig.

För study abroad program inom Art, Design och Fashion behövs generellt ett portfolio på 20-25 bilder. Sound Arts: En ljudfil av ditt egna arbete. Film and television: Skicka in en showreel av dina filmprojekt och en kort skriftlig filmanalys. Media, Journalism and PR: Tre skrivna verk anpassande till området.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument kommer vi registrera din ansökan online på UAL’s hemsida. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis cirka 4-6 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked.  Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt ett eventuellt studentvisum till England längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och UAL så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan har vi länkat till viktig information om hur studier i England fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Studentberättelser om AUB

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Studera utomlands i England, bo i London, University of the Arts London, London College of Communication, ansök via blueberry, turister i london,