Lövträd University of Wisconsin

Ansökan till

University of Wisconsin-Madison

Kom igång med din ansökan till University of Wisconsin-Madison

Kul att du vill söka till University of Wisconsin-Madison! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sofia@blueberry.nu

OBS! Dokumenten bör skannas och göras om till PDF innan du mailar dem. 

Kopia av pass

Sidan med din bild och all personlig information. Observera att passet måste vara giltigt. När du ansöker om studentvisum till USA längre fram i processen bör passet vara giltigt under hela studietiden så du slipper förnya det på plats i USA.

Gymnasiebetyg

Skolan behöver dina betyg på både svenska och engelska. Observera att det måste vara officiella kopior från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Universitetsbetyg

Du som redan studerat på en högskola eller ett universitet behöver även skicka in dina betyg därifrån på engelska. Vanligtvis kan man själv ladda ned detta via studentportalen eller Ladok.

Intyg från CSN

Ifall du planerar att finansiera dina studier med hjälp av CSN så kan du fylla i denna blankett och skicka med post till CSN. Efter cirka 1-2 veckor får du tillbaka ett intyg på engelska som du mailar till oss.

Bankbrev

För att skolan ska kunna utfärda ditt visumunderlag behöver de även se att du kan finansiera studierna, detta görs med hjälp av ett bankbrev (se exempel här). Du eller din sponsor behöver visa att det finns minst 10 000 USD per termin på ett bankkonto om du planerar att ta fullt CSN.

Observera att det inte får stå något om att pengarna ligger i fonder eller aktier på bankbrevet.

Om du tar hjälp av en sponsor så behöver den personen även signera denna blankett.

Personligt brev

Skriv ett personligt brev på engelska och cirka en A4-sida där du får med följande:
– Din bakgrund (tidigare studier eller jobb).
– Varför du vill studera på University of Wisconsin-Madison samt vilka ämnen du är intresserad av.
– Dina framtidsplaner efter studierna.

Tips på hur du skriver ett personligt brev hittar du här.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:
– Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
– Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
– Anmärkningar i belastningsregistret.

– Om du någon gång har blivit nekad eller fått ett visum indraget.

Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

 

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument är det dags att registrera ansökan i skolans portal. Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt studentvisum till USA längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och UW-Madison så att du inte missar viktig information.

Försäkring

University of Wisconsin-Madison har en obligatorisk försäkring för internationella studenter som täcker sjukvård i USA, denna tecknar du först när du blivit antagen.

 

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter under studentberättelser University of Wisconsin-Madison. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i USA fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sofia@blueberry.nu eller 08-408 884 89 om du har frågor eller funderingar!

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
studera utomlands i wisconsin usa

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer
Wisconsin hamnen

Studentberättelser University of Wisconsin-Madison

Läs mer
examen på university of wisconsin

Guide för studier i USA

Läs mer
byggnad på campus i university of wisconsin