Utbildningar

Utbildningar på University of Newcastle

I samarbete med University of Newcastle erbjuder Blueberry dig möjligheten att studera en eller två terminer som Study Abroad, en hel Bachelor’s degree, ett Graduate Diploma/Graduate Certificate eller en Master’s degree. University of Newcastle är omtalat för sina utmärkta och praktiska utbildningar inom bland annat Engineering, Business, Law och Architecture. Universitetet jobbar aktivt med att studierna och näringslivet ska vara nära sammanlänkade och sätter stort värde på praktik och yrkesförberedande moment.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Study Abroad programmet är tillgängligt både för dig som just nu studerar på ett universitet i Sverige och vill göra en utbytes termin och du som inte studerar på ett universitet i Sverige ännu – kanske du till exempel precis har tagit studenten och vill ta ett Gap Year i Australien, innan du påbörjar din kandidatutbildning.

Som Study Abroad-student läser du på universitetet under en eller två terminer. Du väljer ett antal kurser (vanligtvis fyra kurser per termin men det går även bra att bara läsa tre) från universitetets enorma kursutbud. Du läser tillsammans med de som läser Bachelor program samt andra Study Abroad studenter. Terminspriset på Study Abroad-programmet är väldigt förmånligt. Det, i kombination med det stora kursutbudet, gör University of Newcastle till en väldigt populär destination för Blueberrys studenter som får mer pengar över till att resa och uppleva Australien. Du har goda chanser att tillgodoräkna dig kurserna i din svenska examen när du kommer hem, men dubbelkolla alltid med studievägledaren på ditt svenska universitet innan och få kurserna godkända.

Du hittar skolans kurslista här.
Datum & priser hittar du här.

Bachelor’s degree – 3 år

Universitetet har ett väldigt brett utbud av olika Bachelor degrees som du kan söka till. De flesta program är på tre år (sex terminer). Här är några exempel:

Bachelor of Business
Varför ska du välja University of Newcastle när du studerar Business? På detta universitet får du praktisera på olika företag, besöka olika organisationer för att se hur arbetslivet går till och möjligheten att studera utomlands under din utbildning. Du får grundläggande kunskap i ämnen som finans, redovisning, ekonomi, politik och marknadsföring samt även komplimenterande kunskaper i turism, industriella relationer, statistik och rättssystem. 

Här kan du läsa mer om utbildningen

Bachelor of Commerce
Med denna utbildning tar du ett smidigt steg från klassrummet till styrelserummet. Bachelor of Commerce är en utbildning i handel och är nära besläktad med en Bachelor of Business. På University of Newcastle får du välja mellan tre olika inriktningar: Accounting, Economics eller Finance. Nästan hela 94% av studenter från detta program har fått jobb inom fyra månader efter examen!

Här kan du läsa mer om utbildningen

Bachelor of Information Technology
Denna breda utbildning öppnar upp alla dörrar inom IT! Du kan bli nästa stora appkreatör lika gärna som programvarudesigner för myndigheter och korporationer eller en IT-säkerhetsspecialist. Du utvecklar kompetenser som behövs inom alla branscher. På University of Newcastle finns det tre inriktningar på detta program: Interactive Media, Business Technology eller Systems Development.

Här kan du läsa mer om utbildningen

Du hittar alla inriktningar här.
Datum & priser hittar du här.

Graduate Certificate och Graduate Diploma – 1 till 3 terminer

Universitetet erbjuder Graduate Certificate och Graduate Diploma för dig som redan tagit din kandidatexamen. Väljer du detta kan du studera på University of Newcastles campus mitt inne i Sydney. Du läser här 1-3 terminer per år och kan välja att börja i januari, maj eller september.

Datum & priser hittar du här.

Master’s degree – 1 till 2 år

För dig som redan har en kandidatexamen erbjuder University of Newcastle också ett stort utbud av utbildningar på högre nivå. Dessa är vanligtvis på ett till två år. Exempel på populära program är:

Master of Architecture, 2 år
För att bli en fullfjädrad arkitekt kan det vara en bra idé att läsa en master. På UON får du välja ut, initiera och leda dina egna arkitektoniska projekt samt arbeta i grupp med dina klasskamrater på spännande uppdrag. Du får spendera mer tid i studion och skapa än på något annat universitet i hela New South Wales. Studenter från UON kan bli allt från stadsplanerare till projektledare, och får alla kunskaper som krävs för att kunna registrera sig som arkitekt i Australien.

Läs mer om utbildningen här

Master of Business Administration (MBA), 1,5 år
En MBA på University of Newcastle gör dig till en strategisk ledare med de rätta kunskaperna för att effektivt leda företag och ta genomtänkta beslut. Du får en fördjupad kunskap i marknadsföring, globalt företagande, redovisning och finans. Hela 95% av studenter från detta program har jobb inom 4 månader efter examen.

MBA är mycket anpassningsbart. Du kan anpassa din studietakt efter ditt arbete och har även möjligheten att räkna in professionell erfarenhet som studiepoäng. Du kan även välja att kombinera denna utbildning med en master i Applied Finance, HR Management, International Business, Marketing eller Professional Accounting.

Läs mer om utbildningen här

Master of Digital Media, 1,5 år
Se dina idéer komma till liv med en Master of Digital Media. I denna tidsålder av sociala medier är färdigheter i content creation en stor fördel. På UON får du läsa kurser som Digital Video, Narrative and Interactive Design och Design for Digital Media. Du blir ett proffs på design och hur man skapar innovativt innehåll för digitala medier.

Läs mer om utbildningen här

Master of Marketing, ca 1,5 år
Om du vill fördjupa dina kunskaper i marknadsföringsprinciper, konsumentbeteende och strategisk marknadsföring så är detta rätt program för dig. På UON får du kunskaper om:

  • Marketing Communications
  • Brand Management
  • Global Marketing
  • Digital Marketing
  • …och mycket mer!

På detta program finns även möjligheten att räkna in professionell erfarenhet till studiepoäng.

Läs mer om utbildningen här

Du hittar alla inriktningar här.
Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan