Boende

Boende på University of Newcastle

University of Newcastle har eget boende i form av residens på campus. Det finns inte rum till alla universitetets 35 000 studenter, men som internationell student har du bra chans att få ett rum om du ansöker i tid. Man vill gärna ha en bra blandning av nationaliteter, studieinriktning och ålder på studenterna, så det är inte en slump vem som hamnar var. Det är också populärt med boende utanför campus, i form av delade lägenheter med andra studenter. Det är också möjligt att bo inneboende hos en familj för den som önskar.

Boende på campus

Campus Callaghan erbjuder fyra residens för sina studenter:

  • Edwards Hall: Standard Room (enkelrum med delat badrum och kök): 144 AUD (ca 1 100 SEK) per vecka.
  • International House: Standard Room (enkelrum med delat badrum inklusive fem måltider i veckan): 186 AUD (ca 1 400 SEK) per vecka.
  • Evatt House: Standard Room (enkelrum med delat badrum och kök): 144 AUD (ca 1 100 SEK) per vecka.
  • Barahineban Upgraded Room (enkel- eller dubbelrum med badrum, köksvrå och AC): 217 AUD (ca 1 600 SEK) per vecka och rum (rummet kan delas av två studenter).

Läs mer om boende på universitetets egen sida.

Campus Central Coast har ett residens:

  • Blue Gum House: Standard Room (enkelrum med delat badrum och kök): 147 AUD (ca 1 100 SEK) per vecka.

Boende utanför campus

Det mest populära alternativet är att hitta eget boende utanför campus. Du lämnas dock inte vind för våg, utan får hjälp av universitetets personal att hitta olika typer av delat boende (eller egen lägenhet om så önskas).

Läs mer om boende utanför campus på universitetets egen sida.

Blueberry har bra länkar till olika boendealternativ där våra tidigare studenter bott. Vi kommer skicka ut en guide om Australien till dig med bland annat boendetips under ansökningsprocessens gång.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan