Vill du finansiera dina utlandsstudier helt med CSN?

Här är våra toppval för college och universitet runt om världen som är bra både för hjärnan och plånboken:  

Studera i USA 

Det är många svenska studenter som drömmer sig iväg till USA, trots att det är välkänt att det kostar en hel del att plugga på amerikanska universitet. Många amerikanska hushåll börjar spara pengar för barnens universitetsstudier redan när de går på förskolan! Ett utmärkt alternativ till universitet är därför college, vilket är institutioner med mindre fokus på forskning. College erbjuder kurser på kandidatnivå (inte masterprogram), och program som kallas Associate’s Degree på två år (varefter du kan välja att göra en transfer till ett universitet för att slutföra din Bachelor’s Degree). En vanlig missuppfattning är att college är “sämre” än universitet, eller att studenter på college har dåliga meriter – detta stämmer inte. Många som först läser på amerikanska college gör senare transfers till topprankade institutioner som UCLA, UC Berkeley och Columbia University. College är väldigt populärt bland amerikaner eftersom utbildningen både är kvalitativ och prisvärd! Följande college erbjuder mycket prisvärda Study Abroad-terminer som du kan bekosta helt med hjälp av CSN: 

studera-på-santa-monica-college
Santa Monica, Kalifornien

Santa Monica College 

Santa Monica College, eller SMC, är ett av USA:s absolut bästa community college. Campus är beläget i svårslagna stadsdelen Santa Monica i Los Angeles, vilket betyder att du har närhet till Hollywood, Beverly Hills och massvis av stränder! SMC är extremt populär bland svenska studenter, och genom åren har vi på Blueberry hjälpt hundratals svenskar studera utomlands på just Santa Monica College.
Klicka här för att se nuvarande priser

Edmonds College

Edmonds College ligger i Seattle, och är ett annat välkänt college. Studenterna här kommer från ett brett spektrum av bakgrunder och hela 41% är POC (People of Colour). Detta betyder att du kommer träffa människor från många olika kulturer! Edmonds College erbjuder kurser inom cirka 11 studieområden, t.ex. Business and Finance, Arts and Communication och Engineering and Manufacturing
Klicka här för att se nuvarande priser

Foothill College & De Anza College

Vill du studera i inflytelserika Silicon Valley i Kalifornien? Då är Foothill- De Anza College perfekt för dig. Colleget har många framgångsrika alumner: Steve Wozniak, en av grundarna till Apple, har studerat här. Tack vare sitt fantastiska läge, är det många studenter som hittar praktik på ett av de många start-ups och teknikföretag som ligger i närheten. Foothill – De Anza ligger dessutom endast 45 minuter från San Francisco! 
Klicka här för att se nuvarande priser

Studera i Asien 

Av alla kontinenter du kan studera på, är Asien bland de billigaste. Detta beror på att levnadskostnaderna i Asien är lägre än i exempelvis Nordamerika eller Oceanien. Samtidigt erbjuder länder i Östasien bland de mest färgsprakande och intressanta kulturerna du någonsin kommer uppleva! Vi har sammanställt flera guider till populära studiedestinationer i Asien, till exempel Blueberrys Seoulguide. Det finns många prisvärda alternativ här, men vi har valt ut ett som står ut:  

studera-i-bali-warmadewa-university

Hanyang University (Sydkorea) 

Hanyang University är rankad topp 10 i Sydkorea och är ett av landets mest eftertraktade universitet. Endast 4% av alla sökande från Sydkorea blir antagna varje termin, men som internationell student har du stor chans att bli antagen. Universitetet ligger i Seoul, en världsmetropol med fantastisk mat, musik och historia. Hanyang University är det universitet med flest CEO-alumner i hela Sydkorea och f.d. CEO av Hyundai, Chung Mong-Koo, studerade där.       
Klicka här för att se nuvarande priser

Studera i Europa 

För dig som vill stanna på den europeiska hemmaplanen finns utmärkta val som erbjuder lika mycket äventyr som de andra alternativen på denna lista. En fördel med att studera i Europa är att du inte behöver studentvisum, som oftast kostar en del att ansöka om. Flygresorna inom EU är också billigare än långdistansflyg till USA och Australien, t.ex. Ännu en fördel är att det finns många möjligheter att resa mellan olika länder i Europa på loven. Följande skolor erbjuder mycket bra och prisvärda study abroad-terminer: 

studera-i-alicante
Alicante, Spanien

Dublin Business School (Irland)  

Dublin Business School har flera campus som alla är belägna i hjärtat av Dublin, med närhet till restauranger, affärer, barer och allt annat. Klasserna på skolan är mindre vilket erbjuder en närmare förbindelse mellan lärare och elev, samt eleverna sinsemellan. DBS prioriterar kunskap och erfarenhet som är användbar i den verkliga arbetsmarknaden, och alla utbildningar är designade i samfund med näringslivet för att studenterna ska få jobb snabbt.
Klicka här för att se nuvarande priser

Universidad de Alicante (Spanien)

Universidad de Alicante ligger i Alicante på Spaniens sydöstra kust – här är det varmt och skönt året om. Universitetet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet, och har alltså hundratals år av pedagogisk erfarenhet. Här har du, förutom en förträfflig utbildning, även många möjligheter till studentengagemang inom sporter, volontärarbete och kultur. Alicante är en härlig stad med cirka 373,000 invånare, vilket även betyder att levnadskostnaderna är mycket lägre än i storstäderna Madrid och Barcelona. 
Klicka här för att se nuvarande priser

Studera i Australien 

Det är många som längtar sig iväg till Australien, men det är även välkänt att studier här kan tära på plånboken. Terminskostnaden i storstäderna Sydney, Melbourne och Brisbane kan komma upp i 60 000 – 80 000 kronor per termin. Det kan därför vara fördelaktigt att välja en något mindre stad, som t.ex. Perth på Australiens västkust – även känd som staden med flest soltimmar i Australien. 

studera-i-perth
Perth, Australien

Edith Cowan University

Edith Cowan University i Perth är ett av världens bästa unga universitet, enligt Times Higher Education. Det erbjuder även det billigaste Study Abroad-alternativet i Australien bland de universitet vi representerar. ECU har ett av Australiens snabbast växande Engineering-utbildningarna, samt mycket kända utbildningar inom Education, Nursing och Performing Arts. Universitetet har mer än 40 studentföreningar och sportlag, t.ex inom basket, hockey och badminton.  
Klicka här för att se nuvarande priser

 

Sally Lou

Marknadspraktikant