Så funkar engelskatestet Duolingo

Allt du behöver veta om engelskatestet Duolingo

Duolingo är ett relativt nytt internationellt igenkänt engelskatest som du kan göra för att styrka dina kunskaper i engelska om du inte har engelska som modersmål och om dina gymnasiebetyg in uppfyller engelska kraven. Om du vill läsa på universitet eller college i USA, Irland och flera andra länder är det ibland nödvändigt att visa upp att du har gjort ett Duolingo test (ofta är IELTS, TOEFL och Cambridge-examen också accepterade). Testet är utvecklat i USA och utgår främst från amerikansk engelska. Duolingo testet görs online och kostar mindre än de andra engelskatesten. Notera att inte alla skolor accepterar Duolingo som bevis på engelska, så se till att du dubbelkollar med oss innan du skriver testet att skolan du ansöker till accepterar Duolingo.

Registrering och kostnad

Om du inte har engelska som modersmål och om dina gymnasiebetyg i engelska inte uppfyller engelska kraven så kan Duolingo testet vara en lösning. Vem som helst som inte har engelska som modersmål kan göra ett Duolingo test. Testet görs alltid online – inte i testlokal som de andra testen. För att komma igång behöver du skapa ett konto på Duolingos hemsida. När du har gjort det betalar du via hemsidan för att göra testet. Kostnad för Duolingo är 59 USD + eventuella serviceavgifter och skatter. Efter att du har betalat för testet har du 21 dagar på dig att göra det.

Om du inte klarar testet på första försöket så har du 30 dagar på dig att göra testet igen utan extra kostnad.

Hur går testet till?

Eftersom testet görs helt online så är det en del saker du behöver tänka på och förbereda innan du börjar testet.

Du behöver ha en dator med en tillförlitlig internetanslutning och en kamera. Hela testet äger rum online så det kommer finnas någon som övervakar din inspelning för att säkerställa att du följer reglerna. Av denna anledning måste du vara i ett väl upplyst rum med datorns videokamera, mikrofon och högtalare påslagna. Om du använder en Mac dator för att göra testet måste du ge tillåtelse att spela in din datorskärm samt tillåtelse att övervaka inmatning från tangentbordet innan du startar testet.

Duolingo English Test tar ungefär en timme att genomföra och är uppdelat i tre delar: introduktion och inställningar (5 minuter), adaptivt test (45 minuter) och videointervju (10 minuter).

Du kommer att få dina resultat inom 48 timmar, och dessa resultat förblir giltiga i två år. Duolingo har strikta regler att följa för de som gör testet. Dessa regler inkluderar följande:

  • Ansikte och öronen får inte vara övertäcka utan ska vara synliga under hela testets tid.
  • Håll mobila enheter, anteckningar och läroböcker borta från testområdet.
  • Titta på datorskärmen hela tiden under testet.
  • Stanna i testfönstret hela tiden.
  • Undvik att använda textinmatningsverktyg och mjukvaror för webbkameran.

Förberedande inför testet

Det är alltid bra att förbereda dig ordentligt innan du skriver testet. På Duolingos hemsida har de övningsprov du kan göra utan extra kostnad.

Notera att du också har möjlighet att göra om testet om du inte skulle få tillräckligt högt poäng första gången.

Läs mer om Duolingo

Du hittar det mesta om Duolingo testet på deras officiella hemsida Englishtest Duolingo.