Studera utomlands i Madrid på blueberry.nu

Studera i Madrid

Studera utomlands i Madrid

Välkommen till världsstaden Madrid! Spaniens huvudstad har över 6,5 miljoner invånare i storstadsområdet och är en av Europas största städer. Madrid anses vara Sydeuropas finanscentrum och är en ledande stad inom bland annat mode, konst, media, underhållning och politik.

Madrid sägs ofta ha Europas bästa nattliv och det är svårt att säga emot. Nattklubbarna är omtalade och överallt finns det tapasbarer och pubar. Gör du dina utlandsstudier i Madrid behöver du med andra ord aldrig ha tråkigt.

Madrid blandar moderna skyskrapor med eleganta och klassiska byggnader. Här finns många historiska kvarter och gator som ger en väldigt genuin spansk känsla. I Madrid finns också storslagna sevärdheter som kungliga palatset och kungliga teatern. Utanför staden finns det berömda palatset El Escorial där många av Spaniens kungar är begravda. Det finns också en stor mängd andra pompösa sevärdheter och massor av museer.

Madrid kan bli riktigt hett och det är riktigt skönt att kunna svalka sig. Madrid ligger inte vid havet men det finns flera stränder och swimming pools i och runt staden. Madrid ligger mitt i Spanien och har mycket bra kommunikationer med resten av landet. På 1 timme och 40 minuter med tåg är du i Spaniens tredje största stad, kuststaden Valencia. På mindre än 3 timmar med snabbtåget är du i Barcelona.

Madrid står ständigt i rampljuset bland världens fotbollsfans. Här finns de båda svurna rivalerna Real Madrid (det kungliga laget) och Atlético Madrid (arbetarklassens lag). Arenorna Santiago Bernabéu och Vicente Calderón är sevärdheter i sig och att se matcher här är upplevelser du sent kommer glömma. Förutom Madrid-derbyt ska du definitivt försöka få biljetter till El Clásico, Real Madrids mytomspunna möte med den andra ärkerivalen FC Barcelona.

College & Universitet

Studera i Madrid - Blueberrys utbud av skolor