Studera utomlands i Alicante på blueberry.nu

Studera i Alicante

Studera utomlands i Alicante

På östkusten i Spanien med ett perfekt läge vid Medelhavet hittar vi hamnstaden Alicante. Alicante är huvudstaden i Costa Blanca och här i centrala Alicante bor cirka 330 000 invånare. Costa Blanca betyder den vita kusten vilket är ett passande namn då det sträcker sig 20 mil av stränder från norr till söder längs denna solkust. Vare sig du är intresserad av spansk kulturhistoria, strandpromenader eller utsökt mat så är Alicante staden för dig!

En del av den spanska kulturhistorien är ju dansen som är en viktig del av deras nationalitet. Om du har funderat på att prova på dans, vilket land kan vara bättre än Spanien? Ta chansen att prova en kurs i salsa, tango eller varför inte flamenco? Om du snarare är mer intresserad av det spanska köket än dansskorna, så har Alicante något att erbjuda dig ändå! Det nära avståndet till havet bidrar nämligen till det rika kulinariska utbudet av färska råvaror, fisk- och skaldjursrätter är därmed ett måste att prova! Utöver det är ett annat givet val att prova Spaniens nationalrätt ”Paella” vilket är saffransris blandat med lokala ingredienser, men även den spanska plockmaten tapas. Dina matlådor kommer nå en helt ny dimension!

Staden har en stor flygplats och man kan hitta billiga flygbiljetter mellan Stockholm-Alicante med direktflyg. För den klimatvänliga finns även alternativet att ta tåget. Därmed kan du enkelt bjuda över familj och vänner hemifrån för att besöka dig under din studietid för att visa upp staden och skolan. Fördelen med Alicante som stad är att den är lagom stor att upptäcka till fots. Längs stadens gator finner du mängder med restauranger, pubar och mysiga butiker att spendera dagarna i. Säkerligen går du även förbi en å annan glassbar för att beställa en svalkande ”helado”

Något du kommer märka i Spanien är det billigare priser, vilket medför att CSN räcker längre och du kommer därmed kunna njuta av extra god mat eller göra fler roliga aktiviteter! Så ta chansen att studera i staden som är en pärla i Spanien!

 

College & Universitet

Studera i Alicante - Blueberrys utbud av skolor