Längs med kusten i östra Spanien ligger universitetet Universidad de Alicante som präglas av ett härligt campus, internationella studenter och prisvärda utbildningar. Staden Alicante som universitetet ligger i, bjuder både på stränder och stadsliv vilket gör det till den perfekta destinationen att studera i! Det finns många olika anledningar till att studera på universitetet, därför har vi på Blueberry listat de nio främsta till varför just du ska ta chansen att studera här. 

I samarbete med universitetet erbjuder Blueberry möjlighet till att studera en eller två terminer på skolan. Du kan välja mellan att studera det valfria Study Abroad-programmet där du får välja mellan fyra olika kurser på engelska. Eller kan du studera Study Abroads kommunikations- och kulturprogram där du får möjlighet att studera två kurser på spanska samt flera på engelska. Här kan du läsa mer om utbildningarna.

Alicante

1. Lär dig ett nytt språk samtidigt som du studerar

Samtidigt som du studerar valfria engelskakurser får du också möjligheten att studera spanska. Språkkurser erbjuds både för nybörjare och för de som har tidigare kunskaper i spanska. Du får alltså inte bara möjlighet till att studera ditt valda huvudämne utan du får också lära dig ett nytt språk samtidigt, hur bra låter inte det? På kultur- och kommunikationsprogrammet får du dessutom möjlighet att läsa kurser på spanska för att hjälpa dig utveckla dina kunskaper ytterligare!

Alicante

2. Den underbara staden Alicante

Staden som ligger vid medelhavet har det bästa av två världar, både ett stadsliv och långa vackra stränder. Efter en lång skoldag kan du gå och ta ett dopp i havet. Vill du besöka en strand full av aktiviteter är det Playa de Postiguet som du ska till. Vill du istället koppla av och ta det lugnt ska du uppsöka stranden Playa de San Juan. Det finns också många andra saker att utforska, som Alicantes kulturutbud, shopping och den spanska maten!

Alicante

3. Stort utbud av aktiviteter på campus

På universitetet anordnas mängder av olika event och aktiviteter för att du ska kunna träffa andra studenter och få ta del av bra studentliv. Bland annat organiseras resor till andra spanska städer, olika kurser inom till exempel matlagning, samt ett flertal olika sport- och vattenaktiviteter. Det anordnas även workshops inom olika ämnen och du kan också arbeta som volontär på universitetet.

4. Det härliga klimatet

I Alicante är vädret underbart och det blir sällan så kallt som i Sverige. Staden har dessutom väldigt få regniga dagar så många chanser till att njuta av solen får du här! Vad sägs om en medeltemperatur på 20- 30 grader mellan mars och september? Njut av det varma klimatet, bada i havet och glöm inte solkrämen!

Alicante

5. Prisvärd och bra utbildning

Att studera på Universidad de Alicante är prisvärt jämfört med andra universitet. Hela utbildningen är dessutom CSN- berättigad vilket innebär att du kan låna från CSN till både kursavgiften och levnadskostnader. Kurserna som erbjuds är av hög standard och lärarna är engagerade.

6. Smidiga boenden för studenter

Universitetet hjälper studenter att hitta boende genom att erbjuda delade studentlägenheter, homestay eller studentkorridorer. Homestay innebär att du bor hemma hos en spansk familj vilket utgör en trygghet för dig som student samt att du får chans att lära dig spanska på ett naturligt sätt i din vardag. Du kan också välja att bo i delade studentlägenheter och i studentkorridorer, vilket är ett bra alternativ för att enkelt träffa andra studenter.

Alicante

7. Träffa många andra internationella studenter

Universitetet är stort med över 30.000 studenter, varav många är internationella och är i exakt samma situation som dig själv! Här kan du skapa dig ett rikt kontaktnät med vänner världen över och få träffa människor du kanske aldrig skulle ha träffat annars.

Alicante

8. Grönskande campus

Campuset som ligger omgärdat av gröna landskap, vackra skulpturer och byggnader är en härligt plats att vistas på. Campuset ligger perfekt beläget, endast femton minuter ifrån stadens centrum och även nära till stranden. På campus anordnas också många olika aktiviteter för att du ska trivas så bra som möjligt.

9. Alicantes uteliv

Alicante är hem till många studenter och här finns ett rikt uteliv att ta del av. Nattlivet är mestadels livligt och aktivt runt området El Barrio. Här finns allt från livliga nattklubbar till mysiga små barer att upptäcka. På kvällarna finns det också gott om härliga uteserveringar som serverar fantastisk spansk mat, samt mysiga livekonserter att ta del av ute på stadens gator.

Vad finns det inte att älska med universitetet och staden? Ta chansen att studera på Universidad de Alicante i soliga Spanien! Vi på Blueberry hjälper dig helt kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen! Läs mer om universitetet här.

Eller kontakta oss för mer information och med dina frågor!

Amelia Brådenmark

Praktikant