Utbildningar

Utbildningar på JMC Academy

I samarbete med JMC Academy erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera Diplomas, Bachelor Degrees och Master Degree.

Som student på Diploma-utbildningarna har du möjlighet att efter 1 år hoppa in direkt på andra året av JMC:s Bachelor Degrees. Diplomaprogrammen motsvarar alltså första året på Bachelor-programmen. Du har möjlighet att slutföra Bachelorutbildningarna på 2 år istället för 3 år. För att göra det behöver du läsa 3 terminer per år istället för 2 terminer per år.

Om du läst en Bachelor Degree finns möjlighet att studera en Master in Creative Industries (1,5-2 år) på JMC Academy.

Diploma och Bachelor

NYHET! Music Theatre – 1 till 3 år

JMC har efter stor efterfrågan utformat ett program där du får lära dig hur det är att vara med i en musikal. Fokuset är fortfarande inom skådespeleri men är speciellt utformat för musikalproduktioner, så utöver skådespeleri kommer du också lära dig att tillämpa skådespeleriet i sång, musik och dans. Resultatet blir en övergripande förståelse för industrin där studenter utrustas med de färdigheter som krävs för en framgångsrik karriär inom teater och musikal. Möjlighet finns att läsa programmet på accelererad nivå så att du kan bli färdig på 2 år istället för 3. Notera att det här programmet endast finns tillgängligt på JMCs campus i Melbourne i dagsläget.

 

Music Production – 1 till 3 år

Ta chansen att studera musikproduktion på JMC Academy. Programmet är utformat kring praktiska projekt med starkt fokus på individuellt musikskapande och utvecklande av sin egna konstnärliga stil. Med många kontaktar inom musikvärlden möjliggör JMCs också utvecklingen av affärsfärdigheter som hjälper studenter att lyckas inom musikindustrin. Det nya programmet i musikproduktion uppmuntrar till att använda nya teknik som musikverktyg vilket inkluderar mängder av medier vid sidan av din musik. JMC menar att med detta program vill de hjälpa dig dela de noter du hör i ditt huvud med andra!

Detta program förbereder dig till en karriär som bland annat musikproducent, film & tv-kompositör, musiklärare, ljuddesigner, musikförläggare och artist.

Kika på denna video för att få ett smakprov på hur din framtida musikutbildningen kommer se ut:

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Audio Engineering and Sound Production – 1 till 3 år

Det här är en av JMC Academys mest populära utbildningar. Du får djupgående kunskaper om ljudteknik, ljudproduktion, analog och digital inspelning, postproduktion för film/TV, akustisk design, elektronik, klippning och musikproduktion (inklusive produktion av livemusik). Under utbildningen får du arbeta praktiskt i team och skapa dig en portfolio, samtidigt får du kontinuerligt stöd från lärare som själva är verksamma i branschen och kan lära dig allt du behöver veta kring industrin.

Här får du allt som krävs för en lysande framtid som exempelvis musikproducent, ljudtekniker, ljuddesigner, DJ, inspelningstekniker, studiochef, programmerare och musikredaktör.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Film & Television Production – 1 till 3 år

Den här utbildningen är perfekt för dig som vill ha en karriär bakom kameran i film- och TV-branschen. Du får djup kunskap om studioteknik och produktion av filmer, TV, reklam och musikvideor. Under ditt tredje år får du dessutom göra en långfilm, från planering och utveckling av din idé till manusarbete, rollsättning, produktionsdesign, produktion, klippning, marknadsföring och distribution. Tidigare studenter uppskattar särskilt att lärarna är mycket kunniga kring branschen och att utbildningen täcker in alla delar av industrin.

Exempel på framtida karriärmöjligheter är producent, produktionsledare, produktionsassistent, scenograf, manusförfattare, ljusdesigner och tekniker.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Entertainment Business Management – 1 till 3 år

Vill du jobba med den mer affärsmässiga sidan av underhållningsbranschen? Det här är en populär projektledarutbildning med inriktning mot Business och Music. Du får kunskaper inom upphovsrätt, redovisning, marknadsföring, PR och kontraktsrätt. Du lär dig förhandlingsteknik om villkor och avtal. Du lär dig också förbereda pressreleaser, organisera spelningar, koordinera budgetar och projektplaner.

Denna bransch växer snabbt och efterfrågan är stor på kommersiellt skarpsinniga chefer och projektledare. På JMC Academy blir du just det!

Inspiration: James Biddle som 2007 gick ut programmet Entertainment Business Management. Sen dess har han jobbat med världsartister som Guns N’ Roses, Bon Iver, The Hives, The Strokes och Florence & The Machine.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Contemporary Music Performance – 1 till 3 år

En svårslagen musikutbildning som ger dig allt du behöver oavsett om din passion är sång, trummor, bas, gitarr eller keyboard. Här lovar vi att ditt artisteri kommer utvecklas i snabb takt!

Du väljer sång eller ett instrument som din inriktning i programmet. Många studenter väljer även att skapa band och att spela tillsammans under utbildningen och på fritiden. Under utbildningen får du skapa professionellt producerade musikvideor och uppträda live på skolans årliga showcase. Du får även kommersiella kunskaper som gör att du kan lyckas i musikbranschen. Tidigare studenter uppskattar mångsidigheten i utbildningen och att man studerar ämnen som är relaterade till hela musikindustrin för att få en inblick i vad det finns för möjligheter att arbeta med inom musikbranschen efter avslutade studier.

Här kan du lyssna på låtar av JMC-studenter. Musiken är även producerad av studenter som studerar Audio Engineering and Sound Production.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Songwriting – 1 till 3 år

Drömmer du om att jobba som låtskrivare? Då kan du sluta leta nu! I den här utbildningen lär du dig allt du behöver för att bli framgångsrik i musikbranschen. På JMC får du praktisk hands-on utbildning, du får spela in högkvalitativa demos, uppträda och repa i lokaler som har all utrustning du kan tänkas behöva. Förutom att du blir proffs på music & lyrics får du även kunskaper inom musikproduktion samt music business. Varje termin får du även uppträda i en ensemble tillsammans med andra JMC-studenter.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Animation – 1 till 3 år

Genom denna utbildning inom animation blir du proffs på 2D-och 3D-animering, webbdesign, grafisk design, drawing, interactive games, specialeffekter och manusskrivande. Du får djup kunskap om projektledning och integration av ljud och bild för spel, reklam från TV och filmer. Den här utbildningen kräver både konstnärlig talang och ett stort intresse för digital teknik. Med en examen härifrån kommer du ha alla förutsättningar att få jobb som exempelvis 3D Animator, Web Designer, Concept Artist, Storyboard Artist, Texture Artist, Visual Effects Artist, Special Effects Animator, Compositor, Scriptwriter och Game Designer.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Game Development / Game Design – 1 till 3 år

Spelindustrin växer ständigt över hela världen och självständiga spelutvecklare konkurrerar nu med de stora spelföretagen. Populariteten avspeglar sig inte bara i antalet spelare utan även i att designers, författare och visuella storytellers från helt andra branscher söker inspiration från spelvärlden.

Studerar du Game Development på JMC Academy får du använda din kreativitet och dina idéer till att skapa helt nya spelmiljöer och världar där bara fantasin sätter gränserna. Du får djupa kunskaper om konceptutveckling, storytelling, digital drawing, environment modelling och game engine implementation. När du tar examen kommer du ha en hett eftertraktad portfolio att visa upp för spelbranschen!

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Digital Design – 1 till 3 år

Om du har en passion för att uttrycka dig visuellt och ett intresse för hur design influerar människor och kulturer är detta rätt utbildning för dig. Digital design på JMC ger dig verktygen för att skapa innovativa lösningar inom olika interaktiva media. Du kommer få god insikt i hur du förmedlar budskap visuellt och du arbetar med kreativa processer för att lösa problem. Under utbildningen kommer du få insikt i hela designprocessen, exempelvis kring undersökning av ett visst område och formandet av en idé till att skissa upp din idé och skapa prototyper som du testar. Du får även skapa appar för mobil och arbeta med VR.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Acting – 1 -till 3 år

Är din stora dröm att bli skådespelare? JMC Academys utbildningar inom skådespeleri är breda utbildningar med element både på scen och framför kameran, men även inom nya trender som animation och gaming. Utbildningen har nära koppling till branschen och fokus på produktioner och framträdande. Du kan antingen gå den grundläggande Diploma of Creative Arts (Acting) på två terminer eller fortsätta på mer avancerad nivå med en Bachelor of Creative Arts (Acting).

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Master

Master of Creative Industries – 1,5 till 2 år

Om du redan har en Bachelor Degree (kandidatexamen) inom ett relevant ämnesområde finns möjlighet att studera en Master Degree in Creative Industries på JMC Academy. Programmet hjälper dig att utveckla din innovativa och kreativa förmåga och skapa ett projekt eller koncept som du får stor nytta av när du ska söka drömjobbet. Programmet utformas individuellt för att passa just dig och du tilldelas en personlig mentor som kan vägleda dig under programmet och projektets gång. Ditt projekt kan innefatta allt ifrån att du skapar en kortfilm, spelar in ett album, bygger en VR-upplevelse eller animerar en musikvideo. Med andra ord är det bara du som sätter gränserna, JMC Academy hjälper dig att göra verklighet av dina visioner och ta steget in i branschen.

Exempel på framtida karriärmöjligheter är TV- och Filmproducent, Entreprenör, Radioproducent, Project Manager, Creative Director, Head of Creative, Musikproducent och Content Creator/Director.

Läs mer om programmet här.
Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan