Ansökan

Antagningskrav

För att bli antagen till Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine ska du ha högskolebehörighet med goda kunskaper i engelska. Du behöver även ha ett godkänt antagningstest.

Antagningsinformation

Comenius University öppnar sin ansökningsportal 30 november inför hösten 2023.

Antagningsprovet sker online och testar dina kunskaper i biologi och kemi med en uppsättnings av flervalsfrågor. Provet tar 80 minuter. Studenter har möjlighet att ta detta test en gång per år.

Datum för antagningsprov 2023:
3 juni
21 juli
18 augusti

Blueberry har möjlighet att ge ut övningsmaterial med provfrågor, detta får du tillgång till vid en ansökan med oss.

Sista ansökningsdatum

Comenius University har deadline för ansökningar till hösten 2023 i mitten av juli men vi rekommenderar att du startar din ansökan så snart som möjligt för störst chans till antagning. Går du i trean på gymnasiet går det att söka in på dina hittills avklarade kurser.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

Ansökan till Blueberry

OBS: Det här är en officiell ansökan till skolan via Blueberry. Vill du istället ha mer information om den här skolan kan du kontakta oss längst ner till höger på sidan. Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.
  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.