Utbildningar

Utbildningar på Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

I samarbete med Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera till läkare.

Läkare, allmän medicin – 6 år

Under år ett och två på läkarprogrammet studerar du teoretiska medicinska ämnen såsom anatomi, histologi och medicinsk biologi. Det är även under år ett och två som det ingår obligatoriska kurser i det slovakiska språket. Dessa kurser kommer ge dig grundläggande kunskaper för att förbereda dig för att möta patienter ute på kliniker under den praktiska delen av programmet. Under år tre till fem läser du de kliniska ämnena vilket innefattar praktiska moment på universitetssjukhuset, Martin University Hospital. Det sista året fokuserar man på ämnena som kirurgi, pediatrik, gynekologi och obstetrik, här ingår även praktik. Under utbildningen har du även möjlighet att göra ”sommarpraktik” i Sverige, som då ingår i den praktiska träningen av studieplanen. Du kan såklart även göra detta på de Slovakiska sjukhusen om du önskar. 

Avklarad examen leder till titeln ”Doctor of General Medicine” (“MUDr.”). Efter avklarade studier har du möjlighet att arbeta som läkare i hela Europa och därmed också Sverige. För att kunna arbeta i Sverige gör du en ansökan till socialstyrelsen.

Läs mer om utbildningen på skolans egna hemsida här.

Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan