Utbildningar

Utbildningar på Edmonds College

I samarbete med Edmonds College erbjuder Blueberry ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Edmonds College erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat Accounting, Business, Computer Science, Construction Management, Emergency Management, Engineering, Event Planning och Hospitality and Tourism.

Study Abroad – 2 till 3 terminer

Som Study Abroad-student på Edmonds läser du valfria, fristående kurser. Terminerna är uppdelade i quartersystem där varje termin är 11-12 veckor lång. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram utifrån colleget urval av kurser.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på Edmonds College här.
Datum och priser för Study Abroad  hittar du här.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan ett degreeprogram vara ett bra alternativ för dig. Du väljer då en Major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program. Ett flertal kurser är obligatoriska i din Major men du har även möjlighet att göra en del egna val. På dessa program läser du vanligtvis 15 units per termin.

Efter en Associate’s Degree kan du läsa vidare för att ta de två sista åren i en Bachelorexamen på ett universitet i USA eller Kanada.

Läs mer om vilka Associate Degrees som erbjuds på Edmonds College här.
Datum och priser för Associate’s Degree hittar du här.

För dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg

På Edmonds College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta oss om du vill veta mer.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan