Om ditt företag inte finns på social media så existerar det i princip inte i dagens samhälle. Alla är i behov av marknadsföring via sociala medier idag. Brinner du för att skapa content och har stenkoll på digitala kanaler så är detta drömyrket för dig! Kanske vill du jobba som Social Media Manager i framtiden? Med en bra grund inom marketing kan du sedan välja vilken väg du vill gå. Om du vill jobba i en bransch som konstant är i rullning och lära dig nya saker så är detta jobbet du skall satsa på. Du måste ständigt se till att hålla dig uppdaterad vilket gör detta jobb extremt roligt och ombytligt! Vi har flertal skolor som erbjuder utbildningar inom marketing och Social Media. Du kan välja alltifrån att läsa ett Certificate på under ett år eller varför inte en Associate´s Degree där praktik ingår?

 

1.University of California Los Angeles (UCLA)

På UCLA kan du läsa ett certifikat som heter Digital Marketing Certificate. Du får bland annat lära dig influencer marketing, social media marketing och digital analytics. Om du drömmer om att göra karriär i USA så är detta en bra möjlighet. Efter avslutade studier kan du nämligen ansöka om ett OPT-visum (Optional practical training) som innebär att du kan stanna kvar och jobba i USA i ett år. Du själv ansvarar för att hitta ett jobb som är relaterat till det du har studerat. OPT-visum är endast ett tillfälligt arbetsvisum och du behåller fortfarande din F-1 status på ditt visum. Det som är bra är att det inte kostar din arbetsgivare någonting att att anställa dig till skillnad mot ett riktigt arbetsvisum.

Läs mer om UCLA här

2.Berkeley College ( New York)

På den kända skolan mitt på Manhattan kan du tex läsa en Associate´s Degree på 1,5-2 år med inriktning  marketing Communication med Bryant Park och New York Public Library som granne. Det Berkeley College är kända för är bland annat deras yrkesinriktade utbildningar och då främst inom marketing. Det är många av deras studenter som tycker om att många av lärarna är direkt ifrån arbetslivet vilket ger dem en bra inblick i branschen. Du har även möjlighet att göra praktik under sista delen av din utbildning. Bättre start på din karriär inom marketing kan du helt enkelt inte få!

Läs mer om Berkeley College här

3.Auckland University of Technology (New Zeeland)

Auckland University är kända för sina innovativa utbildningar inom bland annat Communication. Även detta universitet har superbra yrkesinriktade utbildningar och erbjuder praktik. De har även hög ”Graduate Employment Rate” vilket innebär i att majoriteten av studenterna får jobb efter avslutad utbildning. Eftersom denna skola fokuserar på att ha små klasser så kan du vara säker på att du kommer få ut maximalt av din utbildning. Vem skulle inte bli inspirerad att studera i ett så vackert land som New Zeeland?

Läs mer om Auckland University här

4.Bond University (Australien)

Bond University erbjuder utbildning i Communication och Media studies. Detta universitet kan faktiskt skryta med att de har de nöjdaste studenterna i landet. Fokuset ligger på små klasser med max 11 studenter i samma klass vilket gör att du kommer kunna ta den plats du förtjänar. Varför inte ta din Bachelor i Communication här samtidigt som du får njuta av studentlivet på det kända Gold Coast. På detta program får du läsa kurser så som advertising, public relations, social media och film & television.

Läs mer om Bond University här

5.Dublin Business School

Vill du studera på en våra mest prisvärda skolor som ligger i en av Europas snabbaste växande huvudstäder? Då är det Dublin du skall satsa på. Fokus här ligger på att hjälpa studenterna att hitta jobb efter avslutad utbildning. Här kan du gå en yrkesinriktad utbildning inom Marketing och du kan bland annat få hjälp med att gör din praktik på Microsoft, LinkedIn eller Google. De har nämligen alla sina headquarters i Dublin. En unik möjlighet om du frågar mig! På Dublin Business School kan du även göra en ”top-up Degree”.

Läs mer om Dublin Business School här

6. Regent´s University London

Detta prestigefyllda Universitet talar för sig själv. Det är dessutom ett av Englands största privata Universitet. Här lever du storstadsliv i London samtidigt som skolan är placerad i Regent´s Park. Alla lärare på Regent´s University jobbar inom det området de undervisar i vilket ger dig den ultimata förberedelsen inför arbetslivet. Här kan du studera en kandidatexamen inom Business och Marketing innan du väljer din inriktning. Att kunna skriva på ditt CV du har en utbildning från Regent´s University kommer definitivt sticka ut!

Läs mer om Regent´s University

7.Hawaii Pacific University

Vill du studera på ett av USA´s mest mångkulturella universitet så är det hit du skall söka. Mitt i Honolulu får du det bästa av två världar, en livlig stad och stränder av världsklass med surfing. Här kan du läsa Communication och Marketing. Du behöver inte vara inskriven på ett universitet för att åka på en Study Abroad och läsa 1-2 terminen efter gymnasiet. Detta är perfekt för dig som vill testa på att studera utomlands och vill ha varmt klimat året om. Även här ligger fokuset på små klasser där alla blir uppmärksammade och deras grundvärderingar om mångfald uppmärksammas gång på gång.

Läs mer om Hawaii Pacific University

Vill du veta mer? Boka en Gratis studierådgivning med oss här

Karolina Finskas

Marknadspraktikant