Boende

Boende på University of Minnesota

U of M har möjligheten att erbjuda boende för sina internationella studenter i form av både ”apartment-style” och ”dormitory-style”. Bor du i apartement-style har du tillgång till kök och kan laga egen middag. Du kan även få en special meal plan som inkluderar 50 eller 80 måltider som är billigare än de vanliga meal plans. I dormitory-style delar du badrum med andra studenter och du har oftast full meal-plan.

On Campus Housing – Radius

Radius är en av de nyaste boendena vilket är beläget i den norra delen av campusområdet. Dessa lägenheter har ett välutrustat kök, vardagsrum och sen kan du antingen ha eget rum eller dela med en annan student i lägenheten. Lägenheterna ligger även nära området Dinky Town som är ett hippt område med mycket studentbarer och restauranger.

Här kan du läsa mer om boende på Radius.

On Campus Housing – Yudof Hall

Yudof eller Mark G. Yudof Hall som det också heter är enligt många studenter det campusboendet som ligger ”bäst” till väldigt nära floden som skiljer den västra delen av campus från det östra. Dessa lägenheter har små kokvrår, vardagsrum och eget eller delade sovrum. Det finns även större kök i byggnaden som alla studenter som bor där kan använda.

Här kan du läsa mer om boende på Yudof.

On Campus Housing – Centennial Hall

Centennial Hall är det givna valet om du vill ha det klassiska amerikanska dorm-upplevelsen. Här bor du i korridorstil och det finns möjlighet att antingen bo själv eller dela ett korridorsrum med 1-2 andra studenter. Badrum delas med flera studenter i korridoren och du har samtliga måltider i deras dining hall. Dessutom har du allt från game room till music practice room och en mindre mataffär i byggnaden. Det är mindre än 500 meter till skolans fina recreation center/gym.

Här kan du läsa mer om boende på Centennial Hall.

Boende Off-Campus

Du kan även välja att bo off-campus. Det finns många ”off campus housing” på själva campusområdet. Alltså hus som inte ägs av U of M men kan hyras direkt av respektive ägare.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Adrian Schmidt, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan