Utbildningar

Utbildningar på University of Minnesota

I samarbete med University of Minnesota erbjuder Blueberry dig att studera fristående kurser under 1 till 2 terminer inom fler än 200 ämnesområden.

Study Abroad – 1 till 2 terminer om du inte är inskriven på universitet

Som ny från gymnasiet eller för dig som inte tidigare har studerat på universitet kan du välja att göra 1 till 2 terminer fristående kurser. Detta är perfekt för dig som vill prova på att studera på ett amerikanskt universitet en kortare period. Du läser minst 13-16 units per termin vilket vanligtvis motsvarar 4-5 kurser.

Här kan du läsa mer om vilka kurser som erbjuds på U of M.
Datum & priser hittar du här.

Study Abroad – 1 till 2 terminer om du är inskriven på universitet

För dig som studerar på universitet i Sverige finns möjligheten att göra en utlandstermin på University of Minnesota och tillgodoräkna kurserna i din svenska examen när du kommer hem. 15 units (vanligtvis 5 kurser) motsvarar 30 högskolepoäng och du kan välja att antingen rikta in dig på ett ämnesområde eller välja kurser från flera olika. Kolla alltid med din studievägledare i Sverige om det finns specifika krav för att du ska få tillgodoräkna dig kurserna.

Här kan du läsa mer om vilka kurser som erbjuds på U of M.
Datum & priser hittar du här.

Majoriteten av alla kurser är öppna för Study Abroad men med följande undantag:

  • Kurser inom Chemical Engineering och Biomedical Engineering är inte möjliga att läsa. Alla andra ingenjörskurser är tillgängliga.
  • Kurser inom Economics och Statistics är begränsade vilket innebär att du kan läsa dessa kurser men det kan vara svårt eftersom de ofta är väldigt populära.
  • Inom Business finns några kurser som är begränsade. Kontakta oss för mer information.
  • Kurser på masternivå är generellt sett inte öppna.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan