Funderar du på att studera i New Zeeland? Vill du bo i världens tredje ”most livable city” ? Är du inte helt säker på varför du ska välja University of Auckland? Det vet vi och vi har listat de tio viktigaste anledningarna här nedan.

1. Högst rankade universitetet i Nya Zeeland och även högst rankat när det gäller anställbarhet

University of Auckland är Nya Zeelands bästa universitet enligt QS World University Rankings 2019 och skolan är även rankad som nummer 85 i världen. Det är också det enda universitetet i Nya Zeeland som platsar på topp-100 listan. Dessutom är U of A är det högst rankade universitetet i Nya Zeeland när det kommer till bäst rykte hos internationella akademiker och arbetsgivare.

2. Fem campusområden

University of Auckland, klocktorn, studera utomlands med Blueberry i New Zealand.

UoA har fem campusområden runt om i Auckland. Dessa ger dig direkt tillgänglighet till allting som staden har att erbjuda, allt möjligt från olika butiker, caféer och restauranger och allting finns nära till hands när du har gjort dig förtjänt av en studiepaus. I närheten till huvudbyggnaden vid Albert Park ligger även universitetets gigantiska bibliotek som har böcker inom allt och dit du som student kan spendera tid inför tentor och under arbetsuppgifter. Det är tack vare detta gigantiska och välfyllda bibliotek samt professorernas engagemang som UoA har så högt antal forskare och forskningsämnen.

3. Värdens tredje ”most livable city”

Auckland Sky Towe, studera i Auckland och se sky tower oavsett var i staden du är, studera utomlands på University of Auckland

Auckland är rankad på tredje plats bland världens ”most livable cities” enligt Mercer’s Quality of Living Survey (2018). Rankingen baseras på faktorer såsom säkerhet, miljö, utbildning, transportmöjligheter och hälsa. Staden ligger mellan två hamnar och kallas ofta för ”The City of Sails” på grund av invånarnas kärlek till havet och vattenaktiviteter. Stadens unika geografiska läge betyder att du kan få med dig allt en storstad har att erbjuda: mysiga caféer, restauranger och barer, utmärkta teatrar, gallerier och museum, superbra shopping, samtidigt som du är nära vackra stränder och promenader i naturen.

4. Sprudlande studentliv

På University of Auckland är skolandan stark och det är alltid massa roliga aktiviteter som anordnas för och av studenterna. Utöver det har UoA också över 200 olika studentföreningar, så det finns verkligen något för alla. De har aktiviteter på campus som är riktade till alla studenter och som innefattar allt möjligt, allt från The Tour de Gym (deras egna Tour de France), Rite of Passage Toga Party (terminens första fest för alla nya studenter) till deras återkommande Design a Tee (designa din egen skoltröja). När du sedan känner att det börjar bli lite mycket att hålla i huvudet kan du enkelt ladda ner deras egen app, What’s On at the University of Auckland.

5. Massvis med kurser att välja mellan

Studera på University of Auckland, New Zealand, studera runt om i världen med blueberryDet är mycket man lär sig med att åka iväg och studera, du får en chans att uppleva en annan kultur och du får se hur olika delar av världen sätter fokus på olika saker, du får träffa nya människor med andra bakgrunder än dig, du får möjligheten att testa dina vingar och se just vad du vill göra med ditt liv. Det viktigaste i allt det här är att du får fortsätta din utbildning och vidga din kunskap inom områden som intresserar och engagerar dig. Men vad ska man välja att studera för något? På University of Auckland finns det åtta olika institutioner och över 140 olika, speciella kurser som du kan välja mellan. Det finns alltså något för alla!

6. Naturen

Studera utomlands i new zeeland, studera på university of auckland

New Zeeland har en fantastiskt häftig och annorlunda natur som sällan återses på andra platser i världen. När du är här har du därför ett ypperligt tillfälle att se dessa fantastiska vyer med egna ögon. En av anledningarna till att många Hollywood filmer har spelats in runt om i landet. Den första filmen som spelades in på New Zeeland gjorde det redan i mitten av 1910-talet, sedan dess har en hel del stora filmer spelats in i New Zeeland för att föreviga naturen. Några av de mest kända filmerna som spelats in i New Zeeland är Lord of the Rings och The Hobbit regisserad av Peter Jackson samt King Kong och filmerna om Narnia.

7. Nya Zeelands största och mest innovativa research-organisationer

I Reuters ranking, Asia Pacific’s Most Innovative Universities – 2018, har University of Auckland återigen blivit rankat till de mest innovativa universitetet i New Zealand på en 39:e plats. Inga andra Nya Zeeländska universitet platsade i topp-75 på listan. U of A är också uppmärksammat av MIT Skoltech Initiative som en av fem framträdande och världsledande universitet inom entreprenörskap.

8. Rankad 34 i världen inom Business

Funderar du på att studera business, företagsekonomi eller andra företags kurser? Då är University of Auckland det självklara valet. UoA är rankat 34 i världen inom företagsekonomiska utbildningar. University of Auckland rankas via QS World University Rankings och hamnade senast i Top 100 i världen bland olika högre utbildningssätten. Det gör University of Auckland till det högst rankade lärosätet på universitetsnivå i New Zeeland. Någonting som självklart avspeglas på deras studenter och deras möjligheter efter en examen, då UoA har den högsta rankingen för flest studenter som börjar arbeta inom sitt ämne efter examen enligt QS Graduate Employability Rankings.

9. Spendera fritid på Auckland Zoo, SkyTower och Queens Wharf

Studera på university of Auckland och besök Auckland Zoo, studera utomlands i New ZealandUnder studierna vet vi alla att det finns stunder som är mer stressfyllda än andra. För att koppla av och orka med dessa stunder behöver man hitta sätt att fylla på batterierna. Utöver mat, sömn och umgås med vänner så ligger att se söta djur högt upp på listan. Visst man kan göra det via YouTube men när du ändå är i en stad som Auckland varför inte ta en trip till zoot och hälsa på alla söta djur där?

Ett annat bra Auckland-tips är Queens Wharf.  Här får du med dig några av Nya Zeelands bästa mat-upplevelser. Queens Wharf ligger vid Aucklands hamn och inte långt därifrån hittar du Sky Tower som är ett högt TV-torn som allmänheten kan besöka. Här har du en fantastisk utsikt över hela Auckland.

10. Stipendier till svenska studenter

stipendier-till-blueberry-studenter

Under det senaste året har U of A delat ut över 15 miljoner NZD i stipendium till internationella studenter, från myndigheter, privata källor och från universitetet. Som student som åker via Blueberry kan du därför bli mottagare av ett stipendium för att täcka delar av terminsavgiften. Kontakta oss för mer information.

Blueberry